Visa att du är viktig

“Även om framtiden verkar långt borta… så är början faktiskt just nu” Mattie Stepanek…

Hur ofta använder du ordet ”man” istället för ”jag” när du talar med och om dig själv? Att tala i jag-form är viktigt för att vår hjärna ska förstå att det är oss själva som vi talar om. Att tala i jag-form gör att du också bygger en starkare självkänsla, tack vare att du visar tydligt att det är – Jag som står för det jag säger.

När jag talar i jag-form då förstår även andra att det är mig själv jag talar om. Då blir det inga frågetecken eller missförstånd, snarare mer starkare och tydligare budskap.

Säg meningarna nedanför högt för dig själv;

  • Man borde ta och städa
  • Man borde ta en promenad
  • Man njuter verkligen av det här
  • Man blir glad av kramar
  • Man känner sig lycklig av vänliga ord och meningar

Säg nu dessa meningar högt för dig själv:

  • Jag borde ta och städa
  • Jag borde ta en promenad
  • Jag njuter verkligen av det här
  • Jag blir glad av kramar
  • Jag känner mig lycklig av vänliga ord och meningar

Jag är övertygad om att du kände en skillnad mellan meningarna. Jag är också ganska övertygad om att när du använde ordet ”jag” sträckte du dessutom på dig lite extra.

Byt bort ”man” till ”jag” och visa att du är viktig. Att du är klar och tydlig om vem du är. Det blir en tydlig kommunikation mellan dig själv och den du talar med. Oavsett om du talar med en vän eller dig själv. Du visar att du tar ansvar över dina ord, hur du tänker, känner och upplever en situation eller i en känsla.

Nu vill jag önska er en underbar helg. Var rädd om dig och varandra och du, räta på ryggen och tala i jag-form. Visa att du är viktig.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Visa att du är viktig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *