Vi väljer våra liv

>> Mitt mål är att bygga ett liv som jag inte behöver ta semester ifrån <<

Då och då kan jag få kritik över mitt sätt att tänka kring livet och attraktionslagen. Att vi själva väljer våra liv, hur vi vill leva. Speciellt provocerande var det för några personer under min tid som utmattad. Hur kan jag som tror på attraktionslagen hamna i en utmattning. Jag var dessutom för positiv i mitt tänkande för att vara utmattad.

Det de missade var:

  1. Jag trodde jag levde i balans innan utmattningen kom. Att jag bearbetat livets ryggsäck och kunde hushålla med min energi. Jag ville för mycket och för fort fram. Jag gick för fort tillbaka till arbete efter min första utmattning, och missade därför tiden för nödvändig återhämtning.
  2. Att båda mina föräldrar dessutom gick bort året jag gick in i väggen för andra gången blev droppen. Sorgen blev för stor, min kropp bokstavligen tvingade mig till vila.
  3. Mina positiva tankar = Fake it til you make it.

Några kommentarer väckte skuld och skam inom mig. Jag som alltid har varit den där duktiga flickan och gett 120 procent innan. Nu var jag hemma, mitt på dagen, när alla andra “drog sitt strå till stacken” på sina arbeten. I mitt huvud cirkulerade tankar om vad andra människor skulle tänka och tycka… ”Flumtanten var hemma och latade sig”.

Att attraktionslagen och tankens kraft kan väcka så många olika känslor, det fascinerar mig idag. För oavsett hur omständigheterna ser ut (då menar jag för dig som sitter här i västvärlden med livets överflöd) så har vi alla samma dagliga val. En del har blivit så provocerade att de valt att avfölja mig på sociala medier. Min respons på detta blir då ett ljudligt Tadaaaa.

  • Vi kan alla välja att äta hälsosamt, likaväl som vi alla kan välja att äta ohälsosamt.
  • Vi kan alla välja att ta en daglig promenad, likaväl som vi alla kan välja att bli en soffpotatis.
  • Vi kan alla välja att lägga vårat fokus på de människor som ger oss energi, likaväl som vi kan välja att fokusera på de som sänker vår energi.
  • Vi kan välja att fokusera våra tankar på något positivt, likaväl som vi alla kan välja på att fokusera på negativa tankar. Hinder och problem.
  • Vi kan välja att låta någon gå före i kön, likaväl som vi alla kan välja att smita före i kön.
  • Vi kan välja att följa en person på sociala medier, likaväl som vi alla kan välja att avfölja (Därav mitt tidigare Tadaaaa).

>> Attraktionslagen –> Det är Du som måste rikta in din inre kompass. Vilka tankar vill du tänka, vilka känslor vill du känna. Hur vill du agera för att få ditt magiska och bästa liv <<

Själv följer jag dessa punkter ovanför, samt att jag har valt att inte titta på Nyheterna längre. Jag får den informationen ändå när jag lyssnar på radion, jag behöver inte de våldsamma bilderna som levereras i tv-rutan också. Visst är det så att Komedier och Romantiska filmer höjer energierna. Dock är jag lite svag för skräckfilmer… Det jag brukar göra efter jag tittat på en skräckfilm är att höja min energi igen genom att läsa igenom min tacksamhetslista. Och kanske också förlänga den, för det finns så mycket att vara tacksam för!

Fredagens reflektion: Hur kan du hjälpa dig själv? Vad kan du själv göra för att bli den bästa regissören i ditt liv. Vad är viktigt för dig? Vad är det som får dig glad? Gör du det? Om inte, våga förändra.

Och kom ihåg >> Små steg är också framsteg <<

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Vi väljer våra liv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *