Vem styr dina tankar? Vem styr dina känslor?

“Vi kan klaga på att rosbuskar har taggar, eller glädjas åt att törnbuskar har rosor – Abraham Lincoln”

Innan du läser vidare i dagens blogginlägg vill jag att du sätter dig ner en stund och reflekterar över dina tankar. Fundera några minuter på vilka fem händelser eller personer som du lägger ditt största tankefokus på.

När du funderat färdigt vill jag att du reflekterar över vilka tankar som du kände när du gick igenom dessa händelser eller personer. Hur var känslan? Glädje? Lust? Kärlek? Stress? Ångest? Missnöje?

Dina känslor är din vägvisare

Våra hjärnor är skapade för att lösa problem. oavsett hur stort eller litet problemet är så dras vår uppmärksamhet automatiskt dit. Så var uppmärksam på vilka känslor du får i vissa händelser eller när du träffar vissa personer. Dina känslor är din vägvisare som talar om vilket som är det mest gynnsamma för dig. Är tankarna och känslorna positiva, fulla av lust, glädje och kärlek då är det den vägen som du skall fortsätta på.

Är ditt liv lite “huller och buller” just nu så var extra uppmärksam på dina tankar och känslor. Saker eller händelser som inte går att påverka eller förändra just nu förtjänar inte din energi. Fokusera och upprepa härliga minnen istället som får dig i en lättare energi. Lika attraherar lika och det är du som är regissören i ditt liv.

Ett sätt att ta kontroll över sina tankar och också lättare att få kontroll över sina känslor är genom daglig meditation, Och idag startar jag min 100 dagars meditationsutmaning som jag skrev om i fredagens blogginlägg – Meditera i 100 dagar med mig. Länken till meditationsutmaningen hittar du HÄR. Hoppas du vill hänga på!

Önskar dig en trevlig vecka! Lämna gärna en tanke över dagens inlägg, och gillade du det du läste så dela gärna.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *