Vart riktar du din energi?

>> Varför meditera? Därför att vissa frågor kan inte google svara på <<

Jag har en vän…eller snarare en bekant som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Hon väcker motsatta känslor inom mig. En känsla av omtanke men där finns även en gnutta av obekvämhet. I helgen när jag satt under en meditation slog det mig, hennes beteende, agerande väcker en känsla av förminskning och utanförskap hos mig. En förminskande förnimmelse som jag känner har sitt ursprung från min barndom; ”Du får vara med och leka bara när vi vill”.

Alla våra minnen är kopplade till känslor och det är därför som vi upplever och reagerar på olika sätt. Precis som det filosofiska problemet med qualia, enkelt förklarat – Din förnimmelse av färgen röd är inte säkert min förnimmelse av färgen röd. Känslor och upplevelser går inte att beskriva, de är subjektiva fenomen.

Ser du någon som reagerar på ett annat sätt än dig, förminska inte personens reaktion. Det finns alltid en underliggande orsak till starka känslor även om du som betraktare inte alltid kan förstå. Och det finns också alltid en underliggande orsak till andra individers beteenden, även om du som betraktare inte alltid kan förstå.

Jag älskar den här kursen som jag går nu, Andlig Coach, eller Mänsklig Coach. Den väcker så himla mycket inom mig. På ett positivt plan. Bara på den här korta tiden känner jag att jag börjar samla tillbaka min energi som försvunnit någonstans längst vägen. Fast nu ännu starkare och utan rädsla för utanförskap. Pusselbitarna landar mer och mer. Och jag som trodde att jag var ”färdigihopsamlad”.

Har du missat min YouTube video om ->> Att möta känslan av utanförskap. Där pratar jag under sex minuter om mina erfarenheter och känslor kring detta ämne.

Fredagens reflektion; Rikta din energi på Kärlek och Magi – Vem känns du bekväm att vara tillsammans med? Vem är det som ger tillbaka lika mycket som du ger ut? Då menar jag inte materiella ting, utan känslan av att vara betydelsefull och viktig. Är du en som ger utan att få så mycket tillbaka? Då kanske det är dags att rikta in kompassen och ta en annan väg. Din väg som är bättre för dig. En väg som gör att du växer och är lycklig.

Vänd också gärna kompassen mot dig själv. Var ärlig nu, ger du lika mycket som du får? Livet handlar ju om balans, att vågskålarna väger jämnt.

Vill också bara tacka för alla fina mejl som jag får. Jag har börjat kalla fredagar för mina ”gråtdagar”, för era ord och er tid att skriva till mig efter mina blogginlägg, går rakt in i hjärtat. Och ni som kanske tycker att det tar tid innan ni får respons från mig, det är för att jag inte riktigt hinner svara på en gång. Ni är många nu. Åh jag är så tacksam!

Tyckte du det här var intressant att läsa, kanske du missat inlägget om >> Du kan inte lägga din lycka i andras händer. För du har väl inte glömt min genomgående affirmation till denna blogg – Du är regissören i ditt liv.

Kram och ha en alldeles magisk och underbar dag, helg och vecka// Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Vart riktar du din energi?

  1. Tack för dina kloka tankar och ord Anki och för påminnelsen om att energi ständigt är i rörelse, och att det alltid handlar om balans❤️

    1. Även om vi alla innerst inne vet att livet handlar om balans och energiflöde, kan vi alla behöva en påminnelse ibland 🥰 Tack Tina för att du stannade till och lämnade en kommentar 🙏
      Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *