Varje tanke formar vår framtid – mina fem busenkla tips att ändra tankefokus

“Varje gång du kan ersätta en negativ tanke med en positiv, så blir din värld lite vackrare…”

Våra tankar är fantastiska! Det vi mest matar våra tankar med, är det som den tar för sanning. Matar vi dem med beröm och kärlek så påverkas hela vår kropp och sinne utefter det. Och vet du, det fungerar också precis tvärtom. Matar du tankarna med svårigheter och problem så påverkas hela din kropp och sinne utefter det. Det du väljer att lägga ditt fokus, din energi på är det som ditt liv kommer att fyllas med. Alla möter vi problem och motgångar under våra liv men du är regissören i ditt liv, det är du som bestämmer hur du väljer att tänka när problem och svårigheter dyker upp.

Jag vet att det ibland kan låta provocerande när jag skriver att det är du som väljer hur du vill tänka, att vi alla har ett personligt val av vilka tankar vi vill tänka. Speciellt provocerande om man är i en negativ loop av tankar och känslor, och kanske tänker som Lars Winnerbäck sjunger “Jag får liksom ingen ordning på mitt liv, det kan va så förfärligt, det kan va så bra“… Därför kommer här:

Mina fem busenkla tips att ändra ditt fokus

  • Använd bara positiva ord när du pratar om dig själv – ”Jag är värdelös.” ”Jag kan inte.” Dessa meningar kommer tillslut att övertyga dig själv om att det är sanning. Att du är värdelös och inte kan. Ersätt dessa meningar men positiva meningar istället. ”Jag kommer att fixa det här, jag duger precis som jag är.”
  • Använd inte din tid och energi på att älta gamla saker i oändlighet – Det som har hänt är i det förflutna. Reflektera, bearbeta och acceptera och LEV. Punkt!
  • Använd ord som väcker din inre kraft! – Sätt dig ner och skriv ner ord som gör dig glad, hoppfull, kraftfull. Ord som vibrerar av total POWER! Fokusera sen under dagen så ofta du kan på dessa ord och känn hur de orden som Du valt att skriva ner, hur de lyfter dig.
  • 100 saker jag uppskattar i mitt liv – Skriv ner 100 saker som du älskar, tycker om, uppskattar, är tacksam för i ditt liv. Finns inget rätt eller fel, det är DIN lista och titta i den så ofta du kan.
  • Styr dina tankar – Du är en livs levande varelse med egen fri vilja. Lyssna på vad det är du säger och tänker. Kommer negativa tankar eller ord upp, fokusera på allt det fina som du har varit med om. Allt det fina som du har omkring dig.

Ett litet bonustips, i onsdags la jag ut en morgonvideo på min sida på Facebook med rubriken – Vad är det som gör dig glad? Har du missat den, då hittar du videon HÄR.

Varje tanke formar vår framtid… Vad väljer du in i ditt liv?

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Varje tanke formar vår framtid – mina fem busenkla tips att ändra tankefokus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *