Varför sätta etiketter på oss själva och på varandra?

Be the change that you wish to see in the world…

En oftast förekommande etikett på andliga personer är: de svär inte, dricker heller inte alkohol och äter bara vegetariskt. Äter och dricker endast nyttigheter, det vill säga glutenfritt och sockerfritt, te och vatten. Eftersom de alltid tänker på miljön så går eller cyklar de om de ska någonstans och de handlar endast secondhand. Har en inneboende drivkraft att alltid finnas där som stöd för andra. Pratar om sin kropp i termer som ”välsignade tempel” och ”lotusblomma”. Dagliga meditationer som ibland pågår i timmar. Hittar lugnet direkt bara genom att ta plats på yogamattan. Andliga människor är också smala, vältränade och har alltid ett leende på läpparna i alla sina möten…

Ibland funderar jag om denna mall, denna etikett som jag har sett cirkulera på sociala medier, om det har varit en del av min uppförsbacke i min andliga utveckling. Jämförelsen med andra… Om jag är si och inte så, har jag en tillhörighet i “gruppen” då? – Vart passar jag egentligen in? Den bild som jag ser i sociala medier överensstämmer inte med vem jag är. Får jag då verkligen prata om mig själv som andlig om jag inte följer alla dessa regler?

Jag arbetar med attraktionskraften och tror på karma. Mediterar gör jag också dagligen, dock inte i timmar. Jag lägger tarot och utför alternativa behandlingar. Finns där som stöd för andra, mer tidigare än efter min utmattning. Men nu kommer den där lilla uppförsbacken som jag har funderat på, det som gör att jag känner att jag sticker ut lite ur den “vanliga mallen”… Jag svär, äter kött och älskar mitt morgonkaffe. Äter godis och kakor som innehåller både det ena och det andra. Tittar jag på min kropp ser jag inget ”välsignat tempel” eller en ”lotusblomma”. Jag har former som en helt vanlig kvinna (eller människa). Cyklat eller gått har jag alltid gjort för jag tycker om att röra på mig, inte endast för grundtanken att jag tänker på miljön. Igår kväll färgade jag mitt hår, drack ett glas vin och åt chips…på en torsdag.

Varför sätta etiketter på oss själva och på varandra om det nu bara leder till jämförelse mellan varandra? Att man inte duger eller passar in för att man är lite “annorlunda”.

Jag gillar inte att sätta etiketter på andra, och vill heller inte ha en etikett på mig själv. Oavsett om du jobbar andligt, är lokalvårdare, författare, taxichaufför eller snickare så kanske du också tänker och känner som Laleh när hon sjunger – Jag ska bara vara mig själv. Ba , ba bara få va mig själv – Har ni missat den låten hittar ni en länk till Youtube HÄR.

Nu är jag nyfiken, vad tänker du om det jag skrivit idag?

Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

6 thoughts on “Varför sätta etiketter på oss själva och på varandra?

  1. Viktigt o bra inlägg! Det är så lätt att omedvetet sätta på sig en etikett. Älskar hur du berättar om dig och det är så befriande ärligt ❤️ Jag passar inte heller in i den ”typiska andliga” etiketten. Strävar efter sunda vanor men av helt andra orsaker. Älskar animalier, kaffe, alkohol, bakverk, godis etc även om jag tillfälligt försöker begränsa mig för att avlasta min kropp. Har skrivit upp mig på ditt nyhetsbrev så jag inget missar i fortsättningen från dig. Ha en fin helg! Kram ?

    1. Hej Inger ? Älskar din mening “befriande ärlig” för det är den känslan jag vill möta livet. Att vara ärlig mot mig själv och mot andra. Det är då vi alla lever som bäst ? TACK för fina ord och varmt välkommen som ny prenumerant till mitt nyhetsbrev ❤
      Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *