Våra själsliga sår

>> Allt går att läka genom viljan att förändra <<

Alla går vi omkring och bär på den där omtalade ryggsäcken, ni vet den där ryggsäcken med livets minnen och erfarenheter från barndom upp till vuxen ålder. Och jag som tror på reinkarnation tror också att de själsliga såren kan ligga i våra cellminnen från tidigare liv.

Alla våra minnen och erfarenheter lämnar sina spår på sitt sätt, både positiva och negativa. Och de oläkta såren påverkar våra liv, inte minst i alla våra relationer. Det som är lite finurligt är dock att de såren som påverkat oss negativt, skär djupare än de positiva minnena. Det är så våran mänskliga hjärna fungerar. Vi tar lättare till oss det som sårar än det som stärker och lyfter oss.

Några kan ibland känna att de hamnat i en loop av hinder, eller att de är som en magnet som drar till sig människor som mår dåligt, eller hamnar i dåliga kärleksrelationer eller situationer. Och för oss som tror på attraktionslagen, som jobbar med att förändra vårat tänkande för att kunna leva vårat magiska liv, börjar kanske lättare tvivla på att attraktionslagen faktiskt fungerar, när ingenting händer…

Men, även här är det lite finurligt för allt det här gör vi för att vi innerst inne känner oss trygga i det som är. Trygga i det välbekanta, i det invanda hjulspåren, i allt det som har varit. Även om vi också innerst inne är medveten om att det är skadligt för oss. Sårar oss och gör oss ledsen eller besviken. Att vi inte mår bra i en osäker relation eller på en arbetsplats eller i livet som man lever, här och nu. Mer om detta kan du läsa i ett tidigare inlägg – Hur gör man för att våga.

>> Att gå omkring och leva sitt liv utifrån rädsla för att något tidigare har sårat, är inte att leva <<

Men det där att hitta och bli medveten om sina själsliga sår kan ibland vara svårt att komma underfund med. Hur gör man då?

 • Det första steget är viljan att förändra
 • Det andra är att bli medveten om dem, varför du hamnat i en loop av relationer eller händelser som du vet att du inte mår bra utav. Kan du minnas tillbaka om varför du får den här känslan? Därefter…
 • Acceptera att det som har hänt, har hänt. Att du inte kan ändra på det som har skett tidigare i livet. Acceptera att du inte kan ändra eller påverka det förflutna. Du kan bara påverka din framtid.
 • Förlåt det som har varit. Du behöver inte förlåta personen som har sårat dig, eller arbetsplatsen, eller händelser som har förminskat dig, utan förlåt det som har varit. Genom att se händelsen eller personen från ett annat perspektiv gör att du lättare befriar dig från känslan. Förlåtelse gör att du frigör dig och lever ditt liv med mer lätthet och kärlek. Att du känner att du är värd all den Kärlek som livet faktiskt har i överflöd runt omkring.
 • Be om hjälp. Prata med någon eller ta kontakt med en healer eller vägledare/coach. Eller lyssna på en guidad meditation. Detta är min senaste som jag la ut på min YouTubekanal under veckan – Ditt helande rum. Kanske passar den just dig?

Kom också ihåg att vissa ryggsäckar väger tyngre än de andra, där det ligger fler traumatiska och sårande minnen och erfarenheter. Därför tar det också längre tid för några fantastiska själar att läka. Ibland tar det tid för att det behöver ta tid. Det är dock upp till dig att ta det där första steget, att vilja förändra.

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

9 thoughts on “Våra själsliga sår

 1. Jag tänker att man kan byta ordet “förlåtelse” till “förståelse”. Förståelse för att den personen som gjort mej illa, inte kunde handla annorlunda på det utvecklingssteg hen är just nu. Förlåtelse , förståelse och kärlek är den enda vägen till lycka och frid, men det tar några jordeliv att lära sej detta!❣

  1. Absolut Kristina 💖 Känns det rätt för dig, då är det rätt för dig 😊 Tack för att du delade med dig av dina tankar och insikter 🥰
   Kram Anki

 2. Tack för dina tänkvärda ord som alltid berör på något sätt, Anki❤️
  Ha en fin helg

  1. Vad glad jag blir av att läsa, att mina ord landar väl hos dig fina Tina 🥰 Önskar dig också en fin helg 💖
   Kram Anki

 3. Åh så sant Anki, det här med förlåtelse åh förståelse som är närbesläktade är inte alltid så lätt när man är i en vilsen själ som tar på sig allt för mycket av andras ansvar. Men ja,jag jobbar verkigen på det, så tack för dessa stärkande ord och tankar, fina du 💞

  1. Heja dig Eva 💖 Genom det du skriver så visar du på att du redan tagit det där första steget, till vilja förändra 🥰
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *