Vänskap och rikedom

>> Our vibes speaks louder than our words <<

Jag stod vid min dator och tittade ut genom fönstret, bet mig nervöst i kinden. Regnet smattrade mot rutan och åskan mullrade ljudligt. Då och då lystes himlen upp av en åskblixt. Plötsligt började jag att le. Jag log för att jag kände en sån tacksamhet för att här står jag, inomhus med ett tak över mitt huvud. Ett tak som skyddar mig från regnet. Ett tak som skyddar mig från åskan som jag är så rädd för.

Så plingade det till i min mobil och det kom ett sms med orden ”Lägg dig under täcker och läs en bok, då hör du inte åskan så noga”.  Och jag log ännu mer. Och jag kände ännu mer tacksamhet. För jag har en vän som kommer ihåg att jag är rädd för åskan, och som genom sitt sms visar omtanke, Kärlek och att jag betyder något i dennes liv. Och plötsligt kände jag mig också värdefull och rik.

Då kom jag att tänka på en historia ur boken – Varför växer gräset – skriven av Klas Hallberg och Magnus Kull.

Vänskap

En personalchef på ett större svenskt företag satt hemma vid köksbordet och förberedde ett föredrag. Det skulle handla om vänskap. Bäst som han satt där och funderade över vad han skulle säga, kom hans sjuåriga dotter in i köket. Han tänkte att hon kanske kunde bidra med något till temat och frågade henne därför:

  • Vad är vänskap för dig?
  • Vänskap, sa dottern, vänskap är ungefär som skuggan.
  • Hur då, menar du?
  • Ja, jag tycker att vänskap är som skuggan. Ibland är den framför mig, ibland bakom mig, men den är alltid med mig.

Visst är det en underbar tolkning på vänskap. Att veta att någon alltid finns med dig, oavsett om du kan se personen eller inte. Fysiska eller icke fysiska vänner. Bara det väcker ett härligt pirrande av tacksamhet och Kärlek inom mig. Hur känner du av den tanken?

Så du, just DU tack för att du finns vid min sida. Även om jag inte ser dig med mina fysiska ögon, känner jag att du finns med mig. Hoppas du känner detsamma.

Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

7 thoughts on “Vänskap och rikedom

  1. Tack för att vi möts igen efter många många år fina du, nu skall vi vårda vår vänskap åh fylla den med massor av härliga minnen 💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *