Vänlighet

>> Vänlighet är en gåva som alla har råd att ge <<

Vänlighet kan komma i många olika former. Jag tänker bland annat på vänlighet som jag riktar mot mig själv. Att jag startar varje morgon mjukt och stilla i en meditation. Ibland följer jag mina andetag en kort stund innan jag kliver upp ur sängen. Ibland blir det en längre meditation sittandes i min soffa eller på en mjuk filt på en gräsmatta. Antingen guidad genom någon annans ord, eller en självguidning där jag lyssnar på kroppens egna ord och signaler. Vad vill jag idag. Hur mår jag? Vad känner jag? Vad har jag för tankar. Här och Nu.

Vänlighet kan också riktas mot någon annan. Vänliga ord. En tanke. Ett tack. En kram som tröstar. Ett leende. En vänlig handling som till exempel en påse kardemummaskorpor till en omtänksam skorpälskande granne som tagit hand om mina uteblommor när jag varit på resande fot under några dagar.

Vänlighet kan också vara att visa respekt mot någon annan, även om man inte alltid tycker, känner eller tänker lika.

>> Att vara vänlig skapar så mycket Kärlek och Glädje till världen <<

Kärlek och glädje som vi alla mår bra utav. Som vi alla behöver. Du mår bra. Jag mår bra. Vi mår bra. Som en Kärleksfull labyrint av vänliga ord, tankar, känslor och handlingar.

Dessa ord skrev jag efter en sittandes morgonmeditation, där jag sedan drog ett kort från Lee Segers underbara healingkort. Att kortet VÄNLIGHET kom upp träffade mig rakt i hjärtat och jag kände att detta är ord som jag vill dela med mig av. Detta ÄR veckans blogginlägg.

  • För en stund just Här och Nu. Blunda och placera dina händer över ditt hjärtchakra och sänd en vänlig tanke till dig själv…
  • Bara för en stund, sänd också en vänlig tanke till någon annan som dyker upp i din tanke. Värdera inte. Välj inte utan ta den första personen du tänker på… Den personen kanske behöver din vänlighet som mest just Här och Nu…

Ju mer Kärlek och Vänlighet vi tänker och känner, ju mer Kärlek och Vänlighet sprids ut i världen. Tankar och Känslor är energier. Energier expanderar och attraherar. Och säg, vem vill inte leva i en Kärleksfull och Vänlig värld.

Veckans tanke – Vad betyder vänlighet för dig? Vad kan du mer göra för dig själv eller någon annan som innefattar Vänlighet?

Slutligen vill jag hälsa dig varmt välkommen in på min YouTube kanal, där jag under Veckans Inspirationsvideo Vänlighet läser bland annat ur Lee Segers underbara bok. Tycker du om det du läser och hör, dela gärna.

Varm kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Vänlighet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *