Våga ta språnget ut mot det okända

>>Man får inte vara rädd att förändras. Då stannar livet<<

VÅGA lev livet och ta emot de erfarenheterna som kommer därefter. Våga upplev livets äventyr. Får det dig att bli lycklig, så våga lev! Detta är ord som jag skrev ner i mitt reflektionsblock efter jag sett poeten Bob Hanssons #fredagsdans på Instagram. Oj vad jag log när jag såg hans video. Jag kände pirret, kände mig smått nervös och även lite pinsamhet, och på samma gång kände jag också lusten, kraften och modet.

Jag följer Bob Hansson på Instagram och i april la han ut sin dansvideo. Han hade bestämt sig för att utmana sig själv genom att gå utanför sin konfortzon, en dag blev hans personliga utmaning att dansa in public. Och han gjorde det. Modigt! Inlägget summerade han så här…

>>Det kändes forcera att göra det. Men efteråt var det tivoli i hela min kropp<<

Ibland önskade jag när jag satt i coachande samtal, både med andra och med mig själv, att jag kunde ha med mig ett fysiskt hjälpmedel. Ett par glasögon eller varför inte en magisk mascara som ökar synfältet, som ger oss alla större ögon att se världen med. Som suddar ut rädslan och istället visar oss möjligheterna. Nu finns tyvärr inte detta fysiska hjälpmedel, så ansvaret faller på var och en utav oss. Vill vi vara lyckliga så har vi alla ett personligt ansvar att våga leva det liv som vi innerst inne vill leva. Med kroppens signaler som vägvisare.

 • Våga bli kär, även om ditt hjärta kan krossas.
 • Våga ta klivet ut mot din dröm, även om drömmen inte blev/blir som du önskade/önskar.
 • Våga hoppa i den där härliga vattenpölen som lockar dig, även om du är vuxen, även om folk (vuxna) tittar konstigt på dig. Hoppa!

När det känns så där vibrerande rätt i kroppen. En stark känsla inom dig som vill dra dig framåt, låt inte eventuell rädsla från det förflutna, rädsla för vad andra ska tycka och tänka, låt inte det få stoppa dig. Får det dig att bli lycklig? Så våga lev. Våga upplev livets äventyr. Gör som Bob, skapa ett tivoli i din kropp du med och höj energierna.

Bilden är från juli 2019. Sommaren då jag vågade ta språnget, sommaren då jag valde att separera, fortfarande sjukskriven i utmattning. Darrande ben inför framtiden, men jag överlevde. Och vågade leva mitt liv.

Avslutningsvis vill jag poängtera att mina blogginlägg kommer bara till mig. Ord och tankar som dyker upp när jag sitter vid mitt reflektionsblock eller vid min dator. Ord och tankar som jag själv behöver få höra i stunden. Det är därför ingen given sanning för alla. Du ska alltid lyssna på din egna kropps signaler, känns det sant för dig så är det sant för dig. Och jag hoppas att eftersom du läser mina inlägg, så landar mina ord väl hos dig. Att det jag behöver höra och få till mig, är även menat för dig.

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Våga ta språnget ut mot det okända

 1. Hej Anki,
  Jag läser och känner igen.. reflekterar över det du skriver.. och vill bara rikta ett varmt tack för att du delar med dig. Dina texter landar mer än väl och de berör 🙏💕

  Önskar dig allt gott 💕

  1. Tack fina Ulrika för dina fina ord 🙏 Så glad att läsa att mina ord landar där de ska hos dig 💖
   Kram Anki

 2. Tack för fina reflektioner💗Ibland är det så skönt när någon annan hittar ord som också passar mig😊

  1. Ja visst kan det bli så himla bra då 😊 Som den där sista lilla pusselbiten som hamnar på plats 💖
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *