Vad matar du din hjärna med?

“A smile is the best makeup any girl can wear”

I måndags fick jag en härlig kommentar. En kommentar som gjorde mig alldeles varm och genuint glad. Vi satt några kvinnor tillsammans runt ett bord under en fikarast, då en av kvinnorna, en kvinna jag endast träffat en gång tidigare, tittade på mig och sa ”Jag måste bara få säga att jag tycker du är jättesnygg i håret. Vilken fin frisyr du har.” Min första tanke och kommentar tillbaka till kvinnan var ”Nej usch, jag som nyss haft mössan på mig. Håret är alldeles platt”. MEN min andra tanke och kommentar var ”Herregud vad sitter jag och säger! TACK menar jag ju! Va glad jag blev för din komplimang, den värmde”.

Resten av dagen gick jag som i en härlig sprakande lyckokärleksbubbla. Tänk vad EN vänlig kommentar kan göra för en annan medmänniska. Magiskt! Och det fina var också att mitt svar tillbaka, fick också henne att le. What goes around comes around.

Vad ger dina tankar kraft?

En del säger att vi inte kan välja våra tankar och det kan jag hålla med om…till viss del. Den första tanken som dyker upp i vår hjärna kan ibland komma så snabbt så vi knappt hinner reagera på att den kommer. Men de efterföljande tankarna, den andra, den tredje och så vidare, det är därifrån vi kan göra våra aktiva och medvetna val. Det är ifrån tanke nummer två, tre, fyra etc. som vi kan välja att ta ansvar över hur vi vill fortsätta med våran första tanke.

Så dagens, helgens, livets reflektion från mig till dig blir därför – Vad är det för tankar du väljer som ger dina tankar kraft?

Kram och all lycka till dig!
Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Vad matar du din hjärna med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *