Vad gör dig lycklig?

“Rikedom är inte pengar utan Liv, Kärlek, Hälsa och Glädje”

I veckan har jag inte alls haft någon inspiration till att komma på något att skriva om i bloggen. Känt mig trött och hängig efter helgens feberbesök, har därför mest legat i soffan och kollat på Netflix. Men igår kväll när jag satt nerbäddad under min filt i soffan bläddrade jag i en bok – Varför växer gräset: Läsarnas favoriter, skriven av Klas Hallberg och Magnus Kull. En fin bok med tänkvärda berättelser som sätter perspektiv på livet. Fastnade för denna som jag idag kommer att dela med mig utav. En viktig påminnelse om att ta till vara på dagarna i ditt liv:

Den nöjda fiskaren

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren lata sig på stranden och titta på solnedgången.

– Varför är du inte ute och fiskar? frågade affärsmannen.
– Därför att jag fångat tillräckligt med fisk för idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.
– Varför fångar du inte mer fisk när du har tid över? sa affärsmannen.
– Vad skulle jag göra med den fisken? undrade fiskaren.

– Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret. Med pengarna kan du köpa en motor till din båt. Sen kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät. Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du att ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiskeflotta, sälja den och tjäna massor med pengar.

– Vad ska jag göra sen? frågade fiskaren.
– Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.
– Det är ju precis vad jag gör.

Veckans reflektion

Vem är rikast? Den som har mest pengar eller den som har mest tid? Vad väljer du att prioritera i ditt liv som gör att du känner att du på riktigt lever ett rikt liv? Ditt liv som du har fått…

Dela gärna om du tycker om det du läser och varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Vad gör dig lycklig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *