Vad är det värsta som kan hända…

>> Jag prioriterar aktivt det jag vill och behöver i mitt liv <<

Nu sitter jag här igen och tänker att tiden går så himla fort, att jag inte hinner med. Idag är det redan första oktober och jag har inte kommit så långt i mina ”måsten” som jag hade önskat…men jag tar ett djupt andetag och påminner mig själv… vad är det jag har så himla bråttom till? Varför inte njuta av det som serveras framför mig Här och Nu. Prasslande höstlöv i härligt eldiga färger, gäss som flyger gemensamt i pilformationer till varmare länder, magiskt kvällsken när solen bäddar ner sig bakom trädkronorna…. Att jag faktiskt kan andas, känna, uppleva och se allt det härliga som jag har runt omkring mig. Att jag faktiskt själv har valet att prioritera det som får mig att må bra… tankar, känslor, umgänge.

>> Jag lägger tid och kraft på det jag kan påverka och reflektera regelbundet över mina val <<

Starten till dessa tankar kom i torsdags kväll då det kom ett pling på messenger med en fråga från en vän. Han undrade om jag ville ta några varv runt motionsspåret lite senare på kvällen. Min första tanke var ”men gud jag hinner inte! Bloggen ska ju ut imorgon”… men i nästa andetag kände jag in min kropp som bokstavligen skrek efter att få röra på sig efter en dag som har gått i ett. En kropp som längtade att få komma ut i naturen och andas. Så jag svarade ja och vilken skön promenad det blev.

Hur är det med dig? Brukar du påminna dig själv om att stilla dig i alla dina måsten? Tänker du ibland tankar som – Vad är det värsta som kan hända om jag bara stannar upp en liten stund och njuter av livet?

Vad händer om du väljer att prioritera det som du faktiskt mår bra utav…

Kram Anki

3 thoughts on “Vad är det värsta som kan hända…

  1. Tack igen för en värdefull påminnelse❤️
    Efter att ha förkovrat mig mer om det ’rädslobaserade egot’ kan jag numera balansera känslor av ’måsten’ på ett helt annat sätt. Förutom att reflektera över frågan i ditt inlägg brukar jag också lägga till frågan ”Vad är det Bästa som kan hända”?
    Då brukar beslutet kännas mer självklart och ofta handlar det just om att prioritera sig själv, sin egen tid och/eller sin energi samt att våga ’släppa taget/kontrollen’ till förmån för flödet🥰

    1. Men det är ju klart Birgitta att tillägget “Vad är det Bästa som kan hända” är pricken över i:et! Underbart och Tack för påminnelsen 🥰 Vill vi känna glädje och hopp… då är ju det vi ska mata våran kropp med ❤️
      Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *