Två levande världar

>> Livet i sig är tillräckligt för att fira <<

Jag älskar och uppskattar fart i livet. Att något händer som fartfyllda bilresor till spännande nya ställen. Eller ett glas sprakande rosa bubbel, sprudlande samtal och magkittlande skratt tillsammans med vänner på en ”lagom” fartfylld krog, eller hemma hos någon. – Den expansiva outgoing maskulina energin.

Men jag älskar och uppskattar också det långsamma livet som att ta promenader ute i naturen. Landa med fingrar, fötter och händer i det kravlösa vattnet eller i den magiska mjuka mossan. Att stanna upp, sluta ögonen och ta några andetag utan krav och prestation. Eller att sitta och skapa kreativa smycken i silver eller sten, i tysthet. Eller att sitta med mitt reflektionsblock i mitt knä och bara låta orden som kommer flyta på, gärna med en knastrande youtubebrasa i bakgrunden. – Den mjuka, stilla och inkännande feminina energin.

>> Och någonstans kunna hitta balansen mellan dessa två så viktiga levande världar <<

På min sida OM MIG skriver jag så här: Jag har ett holistiskt synsätt och tror att kroppen alltid strävar efter att hitta balans. Det innebär ett helhetsperspektiv på vem hela jag är – sinne, kropp, själ, ande, känslor, tankar. Hur du lever ditt liv kommer att spegla din hälsa och tvärtom. En sluten cirkel.

Jag är dock mer för det långsamma livet men tänker ändå att dessa två levande världar är lika betydelsefulla i allas våra liv. Den fartfyllda maskulina och den mjuka inkännande feminina energin som vi all bär inom oss. Gör du ingenting då händer ingenting, men att också dagligen då och då välja att lyssna inåt istället för utåt, avslappnat och fri från framtidsplanerade tankar. Det viktiga är att hitta din balans mellan fart och stillhet. Ditt liv och din hälsa kommer då lättare att kunna spegla varandra, som en närvarande vän som går hand i hand, jämsides.

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

9 thoughts on “Två levande världar

 1. Så sant! Tänkvärda ord🙏
  Ibland är balansen svår att hitta vilket direkt ger sig till känna. Allt i vår omgivning påverkar vi ju inte själva.
  Det gäller att lyssna och känna av vad som är bäst för mig själv.
  Trevlig helg🤗

  1. Precis Christina! Och ju oftare vi tillåter oss själva att känna in, desto snabbare hittar man balansen igen 💖
   Hoppas du haft en fin helg 🌼
   Kram Anki

 2. Du är en sådan klok kvinna åh vän, ibland skulle jag verkigen behöva stanna upp mycke mer än vad jag gör. Men sakta åh säkert tar jag mej åt rätt håll också 💖

  1. Fina Eva 💖 Det du skriver visar på att du är på rätt väg. Bara genom din medvetenhet om ditt behov av att stanna upp oftare visar att du är redo till en förändring. Ibland tar det lite tid för att det behöver ta tid 🥰
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *