Två enkla tips med fokus på kärlek

>> The energy that you put out comes back to you <<

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag vet inte hur det är hos dig men, min mejl överöses just nu med ofrivilliga diverse julklappstips. Även om jag också tycker om att få en gåva, en överraskning ibland så har jag alltid haft ett litet motstånd till all den köphysterin som pågår runt omkring. Och tänk vilken stress all den hysterin skapar inom oss. Och jämförelsen med andra, vem som till exempel har den snyggaste och påkostade adventskalendern så här nu i adventstid. Tänk dig en magisk jul, kravlös och mer fokus på Kärlek än på paket.

Även denna vecka har jag inte haft någon lust till sociala medier. Jag har gjort mina ”måsten” men därefter stängt av ”käbbel och reklam”, som en vän sa till mig. För den skull har jag inte varit helt osocial, jag har ju en telefon som både har skickat och tagit emot sms och upplyftande samtal.

Härom kvällen efter en regnig kvällspromenad, bäddade jag ner mig under min värmefilt och bläddrade bland Netflix romantiska julfilmer. Fastnade för en då jag läste orden – En talangfull fotograf är fast på ett tråkigt arbete när hon ärver en antik adventskalender som kanske kan förutspå framtiden – och leda henne till kärleken. Filmen jag skriver om heter The Holiday Calendar. Gillar du Kärlek och Magi, se den. Hos mig kom både tårar, skratt och kärleksfullt åååhhhh.

Filmen gav mig också en idé, att skapa en adventskalender till mig själv. En kalender med lappar med små kärleksfulla ord, gåvor och aktiviteter. Min kalenders innehåll ser du i punktlistan nedan, jag valde dessutom att använda några av förslagen två eller tre gånger. Jag valde också först att skriva dem, vika ihop dem, blanda dem och därefter skriva numrering så det blir ett härligt nyfiket pirrande varje dag. Nu ligger de på skrivbordet, i en keramikskål som jag har fått av mamma. Kanske kalendern inte leder till min romantiska kärlekspartner som i julfilmen jag såg, däremot vet jag att den leder till mer kärlek till mig själv – Min självkärlekskalender. Lapp nr 14 fick lite extra pynt på framsidan, det är ju ändå min födelsedag!

På mina lappar står det:

 • Drick glögg och ät pepparkakor
 • Titta på en mysig julfilm
 • Måla i din målar/mindfulnessbok under tystnad
 • Läs din favoritbok
 • Ta en fika på stan med en vän
 • Skicka ett kärleksfullt sms till en vän
 • Gör en guidad meditation på YouTube (HÄR hittar du mina meditationer som finns på YouTube)
 • Skicka kärleksfulla tankar till någon du är irriterad på (kanske du tycker denna idé är lite knasig, men jag tror irriterande tankar och känslor inför någon annan, helar något inom oss själva också) Spreed the love and let the magic begin!
 • Ta en promenad och titta på julskyltningen
 • Koka knäck (HÄR hittar du ett supergott recept på knäck med kokosgrädde)
 • Skriv ett kärleksbrev till dig själv. Till en tid som du tyckte var jobbig som vuxen.
 • Skriv ett kärleksbrev till dig själv. Till en tid som du tyckte var jobbig som barn.
 • Lyssna på en inspirerande podcast (som till exempel Agneta Sjödin – Så in i Själen)
 • Varje gång du äter, känn tacksamhet för den mat du håller i din hand
 • Ta fem djupa andetag och le (även påtvingat leende ger positiv effekt till kroppen)

Fyll gärna på i kommentarsfältet nedan på förslag på vad du skulle vilja fylla din självkärlekskalender med – Sharing is caring. Är ni fler i familjen så kanske ni kan skapa en gemensam kalender, en extra kärleksfull kvalitetstidskalender.

Hoppas dessa två enkla tips med fokus på kärlek landade väl inom dig. Innan jag säger hej då vill jag även påminna dig om att det är en härlig fullmåne idag den 19 november 2021. Jag har starka känslor inför den här fullmånen, som också är en månförmörkelse i Oxens tecken. Känner att jag också vill skriva att det handlar nu om karmiska möten, att släppa taget men även också att våga välkomna in. Haft nu under veckan någon blockering i halschakrat så det är någon typ av öppen kommunikation som är på gång. Våga ta steget, våga chansa. Vad är det värsta som kan hända?

Nu får jag önska dig en underbar helg och kommande vecka.

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Två enkla tips med fokus på kärlek

 1. Tack ännu en gång för att du så generöst delar med dig av dina ord och tankar 🙏 Älskar din blogg 💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *