The awakening

>> Unna dig vila! En åker som har vilat ger god skörd <<

Har ni känt den där känslan av att komma in i ett rum med människor, och känna att här vill jag vara och har inte alls bråttom härifrån. Den känslan hade jag under förra helgen då jag klev in i matsalen på Ängshyddans B&B i Åhus och möttes av ett härligt gäng nyfikna kvinnor som precis som jag, påbörjade en ny resa i livet. Några med intentionen att förstå och läka sig själva för sin egen skull, några med intentionen att utbilda sig till Terapeutisk Healer.

Jag kan skriva hur mycket som helst om denna helg, men jag har valt ut en situation som väckte starka känslor hos mig.

Under denna helg la vi fokuset på ROTCHAKRAT som innefattar tio kort utifrån Lee Segers Healingkort. Kort efter kort gick vi grundligt igenom under diskussion. Rotchakrat handlar om SAMHÖRIGHET och utvecklas, lägger sin grund i barndomen 0 – 7 år. Har man haft svåra erfarenheter från barndomen så kan det kännas svårt att landa och närma sig vårat första chakra. Att känna grundtrygghet till sig själv och till livet.

Jag är en känslomänniska och har alltid haft lätt till tårar. Så fort något berör, så gråter jag. Under varje kort som vi gick igenom denna helg kom ett minne från barndomen upp, men inga tårar. Vilket väckte stor förvirring inom mig. Ju mer jag försökte förstå avsaknaden av mina tårar utvecklades förvirringen till irritation och frustration. Varför kom inga tårar? Har jag utvecklats till en totalt känslokall robot?

Jag kände mig oerhört vilsen i mig själv. För nu när mina barndomsminnen kom upp kände jag bara en styrka, en trygghet och massor av Kärlek… en känsla jag inte uppmärksammat tidigare från minnen av mina första sju levnadsår. Jag var så förvirrad och önskade av hela mitt hjärta att min bästa vän Maria var där, så hon kunde hjälpa mig att nysta upp mina tankar. För där och då kändes det som ingen förstod vad jag menade.  

Men plötsligt spred sig en enorm värme inombords när jag hörde mig själv tänka; ”Jamen, jag har ju bearbetat och läkt min traumatiska barndom, jag har helat mitt rotchakra och det är därför det inte kommer några tårar nu”. Då landade allting på plats och den kletiga förvirringen försvann. Som genom ett trollslag kändes min kropp lätt. Flickan på bilden nedanför är jag. Mitt första skolfoto sex år gammal. Ser ni vad mycket rött jag har på mig, rött som också är rotchakrats färg.

Vi människor har svårt att acceptera att livet kan vara lätt, omedvetet känner vi att det ska finnas något som ligger och gnager som till exempel sorg och besvikelser, ett lidande. Därför kom min förvirring. Under flera år har jag arbetat oerhört mycket med mig själv, i min ensamhet med min barndom, men det var inte förrän i helgen där jag tillsammans med andra kvinnor (SAMHÖRIGHET) gick igenom barndomen och healingkorten bit för bit, som min medvetenhet av helandet landade inom mig.

Det som också kändes magiskt var när jag kom hem och ringde Maria för att berätta om helgen. Samma kväll, samma stund som när jag satt förvirrad i en stor matsal över hundra mil ifrån Maria, satt hon i sin soffa framför tv:n och fick en känsla av att vilja ringa mig. Med tårar i sina ögon berättade hon också det för sin man. Men hon visste att jag var på kurs och ville inte därför ringa. Visst är det magiskt!

Ett helat rotchakra, då har vi en stark plattform att stå på. Idag har jag en stark plattform, en trygghet och tillit i livet. Wow vilken känsla!

Innan jag säger hej då vill jag påminna er om att det är återigen en Nymåne imorgon, lördag fjärde december så gör gärna min Nymåne meditation som finns på YouTube. Känns det rätt för dig vill jag även tipsa om min rotchakra meditation också, den kan hjälpa dig att bygga din trygga plattform.

Nu önskar jag dig en underbar helg och kommande vecka. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

7 thoughts on “The awakening

 1. Åh vad detta hjälpte mej att FÖRSTÅ mina egna känslor! Ibland sänder Universum budskap på detta sätt! TACK!

 2. ❤️Vill lämna ett rött hjärta till dig och din fina berättelse.

  Jag har också rest långt inuti mig själv, och så mycket jag upptäckt och hittar fortfarande.

  1. Ett ❤ tillbaka till dig Eva-Britt 😊
   Visst är det en ganska härlig resa att göra ändå? Ett steg närmare sin innersta diamant som gör att man strålar ännu mer 🙏
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *