Tacksamhet och Attraktionslagen

>> Du kan inte alltid välja dina omständigheter, men du kan välja hur du förhåller dig till dem <<

Maskulint och Feminint. Yin och Yang. Dåtid, Nutid och Framtid… Den Inre (osynliga) och den Yttre (mätbara) världen… Hur hittar man tillbaka till balansen när livet ruskar om en oförskämt mycket? När det känns som om man går i motvind?

Det är så märkligt för det känns som om livets alla uppförsbackar beslutat sig för att hälsa på hos mig på en och samma gång. Allt startade för ett par veckor sedan då jag fick ont i min vänstra fot. En nerv som kommit i kläm och känns som elektriska stötar när jag kliver på foten. På grund av detta har jag inte kunnat ta mina dagliga promenader utan varit tvungen att vila foten. Jag har accepterat det och tänkt att min kropp behöver vila…. I samma veva beslutade jag mig också för att lägga om min kost ett tag, ta bort sånt som inte är bra för mig som till exempel socker och gluten. Min kropp och mitt inre behövde vila och renas. Mina enda fusk är kaffe och lite bär ibland till min chiapudding.

Sen som genom ett trollslag kom allt ramlandes över mig. Den yttre världen stövlade obarmhärtigt in och puffade till mitt inre. Bland annat med oförutsedda ekonomiska utgifter och en ovetandes för mig helrenovering av lägenheten ovanför. Med en ljudnivå som inte har varit av denna värld. Jag som redan bor i en lyhörd lägenhet och har börjat acceptera att min granne spelar sin elbas när han själv tycker att det är okej, no mather what time it is.

Det är lite skrattretande då vi denna vecka i kursen ska fokusera på Tacksamhet och Attraktionslagen. Precis när jag skriver de här orden känner jag att det här kanske har sin mening? Det är kanske den här yttre turbulensen som jag behövde för att kunna jobba mer med Tacksamhet och Attraktionslagen. Ett sätt för mig att komma längre i mitt tänkande. Utmana mig. För mins jag tillbaka till inte allt för länge sedan, då jag satt i samtal med en vän. När hon säger – Jag önskar att jag också kunde var så tacksam och glad som du, finns det inget som kan rubba dig och göra dig sur? Och jag svarade – Jag vet inte, för just nu har jag en härlig balans i den inre och den yttre världen.

Men som sagt, genom ett trollslag kom sen den yttre världen och försökte rubba min balans… Den lyckades några dagar och jag har varit sur och irriterad. Och jag har verkligen inte vetat om jag ska skratta eller gråta vissa dagar. Så jag har gjort båda delarna.

Min yttre värld har rubbat mitt inre. Men min yttre värld har också hjälpt till att jämna ut vågskålen som finns inom mig. Att göra den mer i balans och i jämnvikt. Jag har fått fantastisk hjälp att samla tillbaka min Tacksamhet genom ödmjuka och uppskattande mejl från följare till min blogg. Generösa gåvor för min distanshealing. Mina silversmycken som jag har skapat har också fått vackra uppskattande ord. Och inte alls att förglömma, mina fina vänner som har frågat hur det går, hur jag mår om jag behöver ha något handlat då jag ska vila min fot.

>> Vi lever inte i en fast verklighet, utan vi skapar vårat liv först i våra tankar och därefter väljer vi hur vi vill agera <<

Veckans råd och tips – För varje negativ tanke, oavsett om det handlar om den inre eller den yttre världen, påminn dig om en positiv tanke eller händelse. Var medveten om att du har en inre vågskål och att det är upp till dig hur du väljer att balansera den. Du är regissören i ditt liv.

Det är också okej att hamna i obalans ibland. Skratta eller gråt, eller gör både ock. Bara du kommer ihåg att fylla på sen i dina tankar och känslor med allt som du är Tacksam för.

Kram till dig från mig// Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Tacksamhet och Attraktionslagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *