Svårigheter med att vara i nuet

”Din tid idag är försvunnen imorgon”…

Under några dagar har jag haft oerhört svårt att vara i nuet. Tankar har cirkulerat som en färgstark karusell som far fram i en rasande fart, på det som tidigare har hänt eller på det som eventuellt kommer att hända i framtiden. Jag har haft en oro inom mig som jag inte alls känner igen. En känsla av vilsenhet. Det här med att vara Här och Nu har liksom inte riktigt landat.

Ganska ironiskt från en kvinna som skriver om hur viktigt det är att vara i närvaro, om beteendemönster, tankebanor och personlig utveckling… Men ändå på något sätt också mänskligt och ärligt. För även om jag skriver i min blogg om allt det här som jag vet är oerhört viktigt, så trillar även jag dit ibland. Och just Här och Nu vågar jag också berätta om det för dig.

Alla har vi vissa perioder med många tankar och det är faktiskt helt ok. Ha acceptans för att det är så just då. Bli bara medveten om när du ältar, att du ältar så du kan bryta tankemönstret. Det inre tankeloopandet som väcker det slumrande stresshormonet till liv. Att bryta loopen kan ibland ta en stund, acceptera då att allt inte går i en handvändning. Du är en livs levande människa med tankar och känslor, och inte en programmerbar robot med ett kretslopp som ”hjärna och hjärta”. Som den franska filosofen René Descartes sa – Cogito, Ergo Sum –  Jag tänker, alltså finns jag – Ju mer du övar och påminner dig själv om att hitta Närvaro inom dig och runt omkring, desto närmare får du kontakt med dig själv i nuet, även i tuffare perioder.

Tänker jag efter, det har nog egentligen varit en ganska bra vecka ändå, trots oron och vilsenheten. För min blogg handlar ju om beteendemönster och personlig utveckling och att acceptera att man är som man är, och våga stå för det. Och just nu kanske du som följer min blogg behövde få läsa, att trots att jag som har en del kunskap kring detta ämne, att även jag trillar dit ibland. Att även jag har mina ups and downs i mina tankar och känslor. Trots att jag vet hur viktigt det är att vara i närvaro.

Så med dessa ord vill jag uppmana (eller utmana) dig att känna tacksamhet för det som är Här och Nu. Inte för det som hände igår eller för det som kommer att hända imorgon eller om några dagar. Utan känn tacksamhet för något precis just nu i stunden. Kommentera gärna vad du är tacksam för, kanske kan dina ord, dina tankar tända en gnista hos någon annan som behöver en liten knuff i rätt riktning.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Svårigheter med att vara i nuet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *