Små steg är också framsteg

”Man kan inte ändra på andra människor, det enda man kan ändra på är sig själv och på sitt synsätt till andra människor”…

Hur utmanande är inte detta citat som man kan läsa i alla självutvecklande böcker… För man vet ju innerst inne att det är en sanning, och det borde därför vara väldigt lätt att ta till sig och förstå. Som mitt signum till min blogg säger – Det är du som är regissören i ditt liv -. Det är du som väljer vilka tankar som ska få ta plats i din hjärna. Det är inte svåra ord att läsa i citatet, men motståndet här ligger i att förändra sina redan invanda stigar som man trampat upp år efter år i sin hjärna.

Det handlar inte bara om hur vi tänker om andra, utan också om våra tankar om oss själva.

Visste du att varje tanke har en mätbar vibrerande energi, precis som våra celler som vibrerar i vår kropp.  Varje cell i vår kropp dör också succesivt med jämna mellanrum och byts ut till en nyare friskare högre vibrerande cell. Jag vill därför påstå att varje dag du vaknar så är du en ny människa. En ny människa med nya möjligheter.

En av de starkaste känslor och minnen jag haft i mitt liv var på Carlanderska, en fertilitetsklinik i Göteborg. Jag och min dåvarande sambo behövde få hjälp att bli gravid. När jag låg där i gynekologstolen för att föra tillbaka mitt då befruktade embryo, fick jag på en tv skärm högt uppe i taket se embryot vibrera snabbt där det låg i sin lilla skyddande skål. Många tankar och känslor väcks så klar till liv av minnet från den stunden, och att det inte gick som vi båda önskade. Att vi idag lever som ofrivilligt barnlösa båda två, idag också på varsitt håll.

Det jag vill peka på med det här blogginlägget, är att under flera år gick jag och kände mig som en ofullständig kvinna och så totalt misslyckad efter vår IVF. Jag var också väldigt arg på mig själv. På grund av min turbulenta barndom ville jag inte tidigare ha barn, jag gick därför ofta och sa ”Jag vill aldrig ha barn“. Jag vill, och vill fortfarande inte att något barn ska uppleva det jag har upplevt, så av rädsla från mina barndomsminnen gick jag omkring med detta mantra, dag ut och dag in. När jag träffade Andreas ändrades mina känslor och tankar, jag kände mig trygg med honom. Då var det för sent. Jag var lite för gammal för att bli en mamma. Dagen då embryot sattes in var det 14 dagar kvar tills jag skulle fylla 40 år.

Men kan våra celler förändras och förnyas då kan våra tankar det, enda skillnaden är att vi medvetet måste jobba med oss själva. Om man vill ha en förändring. Det är du som är regissören i ditt liv

Idag lever jag i acceptans att jag är ofrivilligt barnlös, och jag är inte längre arg på mig själv. Jag är en gladare Anki som har jobbat mycket med mina tankar, om att lyfta mig själv. Jag är värd att älskas trots att jag inte kan få barn. Det har tagit sin tid att komma till den insikten, men som bilden och texten jag delade på PearlNHarmonys facebooksida under veckan är det viktigt att påminna sig om att:

Ibland rusar man på som om livet vore en tävling… Stanna upp lite då och då. Titta på alla steg som du har gått. Titta även på de steg som inte blev från början som de var tänkta. Steg som kanske blivit till små omsteg men som ändå lett dig framåt… Kom ihåg: Små steg är också framsteg”.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Små steg är också framsteg

  1. Ååh så kloka ord och vackra tankar du delar. Väldigt berörande och starkt. ♥️♥️♥️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *