Ser du överflödet?

“Att erkänna allt det goda som redan finns i ditt liv, är grunden till allt överflöd – Eckhart Tolle”

Efter förra blogginlägget – Budskap – Ta det lugnt allt ordnar sig – har jag fått många mejl där sammanslaget av mejlen har haft en gemensam fråga – Vart hittar jag kraften och orken i allt som pågår just nu i mitt liv?

Imorse när jag gick barfota på gräsmattan och plockade mina blåbär till morgongröten, gick jag och funderade på den frågan. Det hade regnat under natten och nattens regnvatten kändes kall och uppfriskande mot min hud. När jag tittade ner i min hand och såg alla härliga blåbär som jag precis plockat från busken i min trädgård, hörde jag mig själv säga ”Ser du överflödet”. Där kom dagens bloggrubrik.

Jag hittar min kraft och min ork i min inställning till livet. Att livet har så fantastiskt mycket att erbjuda och det finns så oändligt många möjligheter till minsta lilla tanke, handling och känsla. Att välja att se och fokusera på allt positivt överflöd som jag har i mitt liv gör att jag känner mig lycklig och glad. Trots att livet snurrar på i 120 runt omkring vissa dagar, så är det där jag hittar min kraft, min ork.

Jag kan gå ut barfota i min trädgård och plocka ett överflöd av blåbär.

Jag kan sätta mig ner vid min dator och skapa fram en text med bokstäver och ord som finns i ett överflöd.

Jag kan välja att tänka positiva tankar som också finns i ett överflöd, om man väljer att fokusera och se dem.

Inte att förglömma, mina fina vänner som jag har runt omkring mig. De stöttar mig fantastiskt mycket just nu. Med fina samtal och härliga meddelanden.

Livet är inte alltid en dans på rosor, vare sig för dig eller mig. I livet ingår både ups and downs. Saker händer ibland utan att man kan göra så mycket åt det, just då. Förutom en sak, du kan alltid välja hur du reagerar på det som händer runtomkring. Du kan alltid välja vad du vill ha för känslor och tankar i din kropp.

Glöm inte bort att det är du som är regissören i ditt liv.

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en fantastisk helg med allt som gör dig lycklig!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

4 thoughts on “Ser du överflödet?

 1. Hej Vi glömmer bort det som vi redan har, vi behöver påminna oss själva och vara tacksamma över att vi har, vårat ego vill ha annat eller mer. Tack! kram

  1. Hej Sandra, och tack för din kommentar ? Visst är det så. Att bara landa en stund och se/tänka/känna/fokusera på det som redan finns inom räckhåll, gör så mycket ❤
   Kram Anki

 2. Jag behöver bara tänka på min barndom och ungdomsåren då kommer fram tacksamhet för nutidens överflöd.
  Känner stor tacksamhet även för min hälsa. De flesta av mina tidigare vänner i stort sett i samma ålder har redan lämnat livet en efter en och stora del av de som är kvar behöver rollatorer osv och tur att såna hjälpmedel finns.

  1. Hej Kristina, och tack för din kommentar ? Visst är det härligt att kunne se allt överflöd som finns så nära ❤
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *