Relationsbokslut 2020

“Det är stor skillnad på vänskap baserad på nytta, och vänskap baserad på uppriktighet. Bara det sistnämnda förtjänar namnet sann vänskap”// Aristoteles…

Häromdagen kände jag mig som världens sämsta och oempatiska vän och medmänniska. Jag fick ett sms där ordens innebörd genomsyrade ”ge mig styrkekramar och hjärtan!!!”. Det enda jag kände att hon ville ha, det kunde jag inte ge henne. En liten styrkekram och ett hjärta. Jag blev lite förvirrad över min reaktion, min känsla av motstånd. Tillslut tog jag och ringde upp en annan vän och berättade som jag kände mig:

– Jag är världens sämsta vän som inte kan skicka en liten styrkekram och hjärtan. Vad är det för fel på mig? Har jag blivit så hårdhudad och känslokall under 2020?

Svaret som jag fick

– Men Anki, du är ju en hjälpare och en del vill inte bli hjälpta. Svårare än så är det inte. För att använda dina egna ord, du vill hjälpa till att ”höja energivibrationerna”. Vill de ha styrkekramar och hjärtan då får de skicka till någon annan än dig, det borde de veta vid det här laget.

När jag hörde hans ord var det som om polletten trillade ner. Jag är verkligen inte den som skickar iväg styrkekramar för ”skickandets” skull, dessutom är jag också väldigt känslig för andras energier. När jag känner att hela meddelandet skriker efter styrkehjärtan, då backar jag omedvetet. Då växer motståndet inom mig. Om jag bara skickar styrkekramar och hjärtan utan några andra aktiva tankeändrande ord, då hjälper jag till att föda på ”offerkoftan”. Den där obehagliga kletiga och för ögat osynliga koftan som älskar och livnär sig på sorg och bedrövelse. Och som min vän sa, alla vill inte bli hjälpta utan det finns en del som vill behålla offerkoftan på. Och det är mitt ansvar över hur jag vill känna och reagera över detta…

Mitt mantra i denna blogg är ”Det är du som är regissören i ditt liv”. Både du och jag har ansvar över hur vi vill leva och vad vi vill känna i våra liv. Jag vill höja mina energier, inte sänka dem.

Nu är det dags för mig att göra ett relationsbokslut för 2020 för att se vem av mina relationer som ska få följa med in till 2021. Jag menar inte att bryta helt och hållet med några av mina relationer för jag ser alla som betydelsefulla. Alla har en del i mitt hjärta, i mitt liv fast på olika sätt. Det jag menar är: vem av mina relationer som jag väljer att fortsätta lägga energi på, och vem av mina relationer räcker det att endast skicka en styrkekram och ett hjärta….

Mitt råd till dig blir därför, gör ett relationsbokslut du med.

 • Vem är det som får dig att må bra?
 • Hos vem känner du att du möts av respekt?
 • Hos vem i dina relationer känner du en trygghet och tillit?
 • Vem är det som får dig att skratta?
 • Vem är det som får dig att känna dig betydelsefull?
 • Vem av dina relationer är det som plockar fram det bästa hos dig själv?

Detta är mitt sista blogginlägg för 2020 och jag vill tacka alla mina fina följare att ni följt med mig under detta märkliga år, med pandemi och separation. Hoppas ni väljer att fortsätta följa med mig under 2021 som jag hoppas bli mer kärleksfullt och tydligare. Vill också önska er ett försenat God Jul men ett för tidigt Gott Nytt År!

Ps: Vill du läsa mina tankar som jag hade kring RELATIONSBOKSLUT 2019, klicka på länken.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

4 thoughts on “Relationsbokslut 2020

 1. Hej!
  Har funderat mycket kring det du skriver i år!
  Varför jag känner olika för att bry sig ärligt o utan baktankar!
  Känner så tydligt o blir stressad när det inte känns bra!
  Sen får jag ibland bestämma mig innan så det ändå inte stressar eller väcker känslor……
  Tack för att du delar? O
  Trevlig fortsättning????

  1. Tack Annette för dina reflekterande ord… och förlåt för sent svar ❤
   Att umgås med människor som stressar, att rätta in din tillvaro efter någon annan tar bara så mycket av din egna energi. Ibland behöver vi alla sätta oss ner och göra ett Relationsbokslut för att också påminna oss att – Du är trots allt den viktigaste personen i ditt liv…
   TACK för att du delar ?

   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *