Relationer och sårbarhet

>> Äkta kärlek uppstår, när människor förstår varandra <<

Jag har alltid varit en kvinna som bubblar av känslor och med ett rikt inre liv. Men också en filosoferande ensamvarg som tycker om och uppskattar att ibland få vara i min ensamhet och i min sårbarhet. Konstant fart och fläkt och att omge mig beständigt med sorlande människor, det är då jag blir starkskör och svajig. Det är då behovet av att komma närmare den läkande naturen växer sig ännu starkare. Att bara få vara, andas och landa i min sårbarhet. Andas och landa i min ensamhet.

Tyvärr tolkar många ensamhet och sårbarhet som ett negativt beteende, en svaghet i att vara människa. Det är egentligen inte så konstigt då samhället vi lever i idag mäter livet i prestation och utåtriktande. Som i sin tur väcker en skam- och skuldkänsla om man inte har tvättat, städat, storhandlat och passat på att träffa släkt och vänner på sin lediga dag… Visa världen att man minsann inte bara ”latar sig”.

Jag tolkar ensamhet och sårbarhet som en styrka och kraft. Att våga stå för den man är, för sina känslor och för sina värderingar. Vilket i sin tur också skapar en känsla av mod. För det är modigt att våga stå för den man innerst inne är. Att våga blotta sitt fantastiska hjärta och visa sin sårbarhet.

>> I am powerful, I am beautiful, I am free… I am me! <<

Att våga vara ensam, att våga visa känslor och sin sårbarhet är för mig oerhört viktigt. Jag ser det som en styrka och kraft att därifrån lättare kunna connecta med mig själv och med andra relationer, på ett öppet och kärleksfullt sätt. Jag tänker så här, vågar jag vara sårbar med mig själv, då har jag lättare att också vara det tillsammans med någon annan. Sårbarhet för mig väcker en stark känsla av sanning och äkthet.

Vilket i sin tur också skapar större möjligheter för mer Kärlek i mitt liv. För om jag omfamnar kärleken inom mig själv, då öppnar jag upp och välkomnar lättare Kärleken utifrån.

Under några veckor har mina tankar landat om varför jag skapade bloggen och om den fortfarande håller en röd tråd. Grunden i bloggen ligger i min utmattning, min Högkänslighet, attraktionslagen, andlighet och att hitta en hållbar balans mellan livet och relationer, både inom mig och utom mig. Och jag tror att jag håller kvar den röda tråden. Hur viktigt det är att hitta sig själv så att livets korthus inte rasar. Att jag fortfarande delar med mig av mina tankar och personliga verktyg som hjälper mig att stå stadigt förankrad kvar på marken, trots att det kanske stormar runt omkring.

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

13 thoughts on “Relationer och sårbarhet

 1. Känner igen mig i det du skriver. Är själv i behov av ensamhet emellanåt för att hantera vardagen. Ha en härlig, trevlig helg 💞

  1. Kerstin, blir glad av att läsa att du hittat ditt sätt att landa i vardagen 🙏 Önskar dig en underbar helg 🥰
   Kram Anki

 2. Hej Anki. Jag är en av dina många följare och tycker att du fortfarande håller den röda tråden i alla dina inlägg. Tack för allt du delar 🙏❤

  1. Tack Sara för att du följer mig, och tack också för att du bekräftade mina tankar om den röda tråden 😊 Önskar dig en underbar helg 🥰
   Kram Anki

 3. Känner väl igen mig i det du delar med dig❤️
  Ensamhet och reflektion är viktigt för att orka med vardagen.
  Vi som drabbats av utmattning en gång behöver det för att få livet att fungera.
  Kroppen talar sitt tydliga språk när det blir för mycket av allt annat.
  För min del så tar all energi slut och jag får betala det i flera dagar om jag inte sköter min återhämtning.
  Läser tacksamt alltid din blogg med tänkvärda ord 🙏🌹
  Önskar dig en skön helg Anki! 🥰🤗

  1. Christina, jag känner igen mig i det som du skriver. Att hamna i en utmattning gör att man får prioritera mer i livet. Vad som ger eller tar energi. Tack för att du delade 🙏 och tack för att du läser min blogg 🥰 Önskar dig en underbar helg 😊

 4. En stark igenkänningsfaktor även för mig och ngt som jag numera både har fokus på samt behöver tar hänsyn till.
  Tack för ett nytt insiktsfullt, bekräftande, stärkande samt värmande ’Anki balsam’ – för både sinne, kropp samt själ❤️🙏💫
  Varm kram, Birgitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *