Relationer och projektioner – Att sprida goda rykten

“Genom medkänsla och kärlek kan vi lösa många problem och erfara sann glädje och frid.” Dalai Lama …

Ibland kan jag höra från någon som står utanför en kärleksrelation – Han är inte bra för henne… Hon är inte bra för honom… Han eller hon skulle behöva eller passa bättre tillsammans med någon som är så här eller så där.

Men vem är det egentligen som har den kunskapen? Den som står utanför relationen och tittar på? Eller de som faktiskt är inne i den befintliga kärleksrelationen? Jag menar, de som är i relationen, deras vägar har ju korsats av en anledning. Deras energivibrationer överensstämmer med varandras. De två ”klickar” på ett plan där varken du eller jag befinner oss i just nu. Eller kanske inte ens någonsin kommer att befinna oss i, för vi är inte dem. En ganska enkel matematik som inte involverar attraktionslagen eller energier, om man väljer att inte tro på det.

Har du de här tankarna om en annan relation, oavsett om det gäller en kärleksrelation eller en vänskapsrelation. Ser du verkligheten som den på riktigt är eller är det en självprojektion när du tänker och säger att de inte passar ihop, och önskar att någon annan kommer in i deras liv istället? Är det kanske dina egna förväntningar, önskningar, drömmar eller värderingar som ligger i luften som du projicerar ut. Som kanske ibland sätter käppar i hjulet för någon annans lycka?

Om du möter ett kärlekspar och dessa tankar dyker upp. Bara för en stund, lägg undan dina egna värderingar och titta på kärleksparet från ett icke dömande öga… Hur ser de ut när de är med varandra? Ser de glada ut? Ser de kära ut? Ser de ut att vara lugna och trygga med varandra? Om svaret är ja, varför då inte finnas där för dem båda? Tänka kärleksfulla tankar om att de har hittat till varandra.

Allt som finns omkring oss är energier, något som finns där utan att vi kan se. Som luften, den finns bara där men vi ser den inte. Ibland är det nog bra om vi alla backar ett steg och fundera på vilka energier som vi vill sända ut. Positiva eller negativa? Stöttande eller stjälpande…

Oavsett om det handlar om ett kärlekspar, en vänskapsrelation, till syskon, föräldrar, barn… En projektion kan vara klarsynt eller dömande, den kan vara störande eller tröstande. Ibland kan det vara ett skuggmoln som hindrar oss från att se verkligheten som den är.

Alla har vi rätt att leva våra egna liv och göra våra egna val. Fokusera och sprid ut goda rykten om varandra. Sprid ut andras styrkor istället för andras svagheter och gamla misstag. Du mår bättre. Andra mår bättre. Livet blir härligare och roligare då.

På min Facebook-sida la jag ut en video i onsdags som reflekterar dagens blogginlägg, där jag läser ett stycke från Kay Pollaks bok – Att växa genom möten – där lämnar jag också mina tankar kring hans ord. Videon hittar du HÄR.

Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Relationer och projektioner – Att sprida goda rykten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *