Regndroppsmassage och mina upplevelser

“En lugn hjärna i en avslappnad kropp är en smart hjärna i en frisk kropp” – Magnus Hjerpe.

Regnet ligger och darrar i luften när jag går mot resecentrum för att ta bussen till Tidan som ligger ungefär två mil utanför Skövde. Idag ska jag träffa min väninna Mona och hon ska ge mig regndroppsmasssage. En mjuk massage som kombineras med terapeutiska eteriska oljor. Känner tacksamhet över att jag har den valmöjligheten att ta bussen istället för bilen, för idag har jag en naggande huvudvärk som gärna vill göra mig uppmärksammad om att den finns där. Nu kan jag bara kliva på bussen, visa min förköpta biljett, luta mig tryggt bakåt och blunda en liten stund och låta busschauffören ta mig dit jag ska.

Väl framme så visar Mona in mig till sitt kök för en stunds samtal innan behandlingen börjar. Jag har aldrig tidigare provat Regnbågsmassage så Mona berättar lite om hur det går till och hur massagen kan påverka kroppen. Att den hjälper till att släppa på spänningar och trötta muskler, hjälper kroppen att självläka från cellnivå. De eteriska oljorna kan också påverka mitt humör och vara känslomässigt läkande. Först får fötternas reflexpunkter massage under tiden som jag ligger på rygg. Därefter får jag vända mig om och hon kommer då masserar min rygg. Jag sitter och lyssnar och känner bara ”äntligen beröring! Äntligen är det min tur med avslappnande massage.” Som friskvårdsterapeut är det lättare att ge andra välbehövlig behandling, än att boka in en egen tid för själavård. Men nu är det min tur.

Dessa fyra oljorna hade Mona redan förberett i sin diffuser – (doftspridaren) i sitt behandlingsrum innan jag kom.

Jag vet inte om detta är ett ”tillbehör” till behandlingen eller om jag får detta för att vi redan känner varandra, men Mona drar ett kort ur Lee Segers Healingkort till mig innan vi går ner till hennes behandlingsrum. Jag får kortet – ANSVAR –

”Att ta ansvar handlar om att vara sann mot dig själv. Det du gör, säger och tänker spelar roll. Med dina handlingar skapar du den värld du vill leva i. Våga tro på förändring och det blir lättare att ta ansvar”.

På kortet visas även siffran två och Mona läser vidare ur boken som hör till:

”Kortet kan också innebära att du behöver bli medveten om hur långt du har kommit. Var stolt över dig själv och gläds åt ditt sätt att leva. Att se sig själv med positiva ögon är också att ta ansvar”.

När jag ligger på massagebänken och andas in dofterna av alla de nio olika eteriska oljorna som Mona masserar in på mina fötter och sen på min rygg, känner jag mig både lugn och avslappnad. Hela rummet fylls av dofter av Valor, Oregano, Timjan, Basilika, Cypress, Vintergröna, Mejram, Pepparmint och Aroma Siez. Som avslutning får jag en värmeinpackning i form av varma handdukar över ryggen och filtar ovanpå det, då ligger jag bara och myser. Min alldeles egna lilla “svetthydda” där jag bara kan koppla av.

Avslutade behandlingen med ett stort glas vatten. Att dricka vatten efter en behandling hjälper till att rensa ut slaggprodukterna ur din kropp.

Slutord

Det här är en behandling som passar i stort sett alla då beröringen är mycket mjuk och varsam. Endast lätta strykningar i kombination med eteriska oljor. Och det är ju det enda som behövs för att väcka kroppens lugn och ro system, varsamma strykningar som väcker hudens beröringsreceptorer. Är du dock känslig för dofter så kanske den inte passar just dig. Men det är inga starka dofter så jag tycker att det ändå är värt att prova. Vill du komma i kontakt med Mona så har hon en sida på Facebook – ANDAS UT.

Behandlingen utfördes 1 juli och idag är det den 12:e. Jag vet inte om det berodde på Regnbågsmassagen eller livet i sig, men det blev en vecka full med känslor. Och jag som är högkänslig och redan full med känslor, ja ni kan ju tänka er vilken känslospretande vecka det har varit för mig. I blandade former. Kanske var det något som släppte, någon mental blockering som frigjordes under behandlingen och för det är jag tacksam. Precis som kortet Mona drog åt mig – Våga tro på förändring och det blir lättare att ta ansvar

Har du missat mitt inlägg om när jag var på en tyst retreat? Ingen fara, du hitter inlägget HÄR.

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en underbar helg med massa beröring!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *