Pendeln har vänt

>> Att vända perspektivet på dina tankar du tänker kan leda till underverk på det liv som du lever <<

I början av denna vecka fick jag ett litet bakslag i min utmattning. När jag satt i soffan med min kaffekopp och mitt reflektionsblock för att bena ut ”vad som gick fel denna gång” snubblade jag in på ordet – Rädslor. Tänkte på hur mycket jag varit rädd för i livet. Allt från att exempelvis inte vågat frågat chans på en kille när man var i tonåren (eller i vuxen ålder för den delen), till att inte våga säga ifrån när någon blivit illa behandlad… eller inte vågat säga ifrån när jag själv har blivit illa behandlad, trots att hela kroppen skriker att något känns fel.

>> Jag tror vi alla känner igen den – Rädslan över att inte våga stå upp för sig själv <<

Under många många år har jag dagligen jobbat med mig själv och mitt mindset. Ofta fått hört att jag är för glad och för positiv för att var i en utmattning. ”syns det inte finns det inte”. Men alla utmattningar ser inte likadana ut på ytan då vi alla är unika individer med olika förhållningssätt till livet. Jag lever lite efter Fake it till you make it, med andra ord, om du fejkar en sinnesstämning så kommer din hjärna tro att det är en sanning. Jag kan förstå att därför har min utmattning blivit missförstådd ibland. Men jag vet att om jag väljer att ha ett positivt mindset till det som finns och fungerar i mitt liv, ja då mår hela jag bättre.

När jag satt där med mitt reflektionsblock och med kaffet som nu hunnit blivit kallt, kände jag hur en pirrande värme spred sig i min kropp och jag hörde mig själv säga – Men Anki, du har ju tagit de där första trevande stegen, se alla dem. Din utmattningspendel har börjat slå över. Pendeln har vänt och du har vågat vända perspektivet på dina tankar, på det liv som du lever och utmana dig själv för att leva ett liv som passar dig -.

Jag har börjat vågat utmana mina rädslor för att leva det liv som jag innerst inne vill. Ett liv som inte skapar motstånd. Att våga säga JA till resan som är MIN. Våga göra min röst hörd. Babystep till att stå i min egen Kraft. Läs gärna tidigare inlägg Du har det mod som krävs.

Det som gick fel denna gång var att:

  • Under helgen tog jag ett ärligt beslut av att stå upp för mig själv, välja att inte bli tagen för given. (Det tar energi)
  • Under förra veckan har jag fokuserat mina tankar på framtiden. Mitt drömjobb, mitt drömliv. Liiiite för starkt och för intensivt med ett jädra anamma mood. (Det tar energi)
  • Slarvat med min fysiska träning. Den utåtagerande maskulina energin.
  • Slarvat med återhämtning i tystnad och i vila. Den inkännande feminina energin.

Balansen mellan de två sista punkterna är oerhört viktig för mig för att jag ska kunna känna en närvarande balans, mellan min inre och yttre värld.

Det är en utmaning att våga stå upp för sig själv. Att våga följa sitt hjärta, sin inre kompass istället för andras tankar och fyrkantiga ramar om vem man förväntas att vara. Men, kan jag ta det där steget så kan du. Och det är helt okej att trampa lite snett ibland. Vi är alla människor och inte förprogrammerade robotar. Viktigt att påminna sig själv om att alla människor gör misstag.

Att misslyckas visar på att du har varit modig nog att våga satsa. Låt inte rädslan hindra dig till att nå framgång… att LEVA ditt liv.

>> Den som aldrig gjort ett misstag har aldrig prövat något nytt <<

Nu önskar jag dig en underbar helg, kommande vecka och en Glad Påsk. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. TACK för att du vågar vara DU.

Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Pendeln har vänt

  1. Mins när jag gick i mellanstadiet och högstadiet. Alltför många gånger vägrade kompisarna ha vintermössan på sig.

    Själv ville och vill jag icke gå ute i kylan utan mössan på huvud, för vet ni vad fult jag tycker det är med “frysta öron” och illröda öron, och ont kan det göra när man kommer in i värmen. Så jag är vänn av mössor 😇

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *