Ord väcker känslor

“Vänliga ord kan vara små och enkla men eka i oändlighet… – Okänd”.

Ord kan vara kraftfulla, kärleksfulla, hårda, runda, fyrkantiga, sträva, pirriga. Ord väcker känslor. Framför allt är ord personliga i sina värderingar. Av personliga upplevelser och erfarenheter tolkar man in ordets betydelse som i sin tur väcker olika känslor i kroppen. Men visst finns det ord som är Universella, som glädje, kärlek och skratt till exempel. De har en mjuk ton och säg vem gillar inte att vara glad, att vara kär eller att skratta.

I helgen som var var jag och en vän till mig i Falkenberg. För tjugo år sedan träffades vi för första gången i en korridor på KomVux här i Skövde, det ville vi fira lite extra genom att åka bort tillsammans. Det var en härlig helg med massa prat, skratt, sol och bubbel i glas. Att solen sen gick ner i hjärtformat gjorde att känslan blev magisk!

Visst ser ni hjärtat…

Vi sitter på altanen och tittar under tystnad på när solen sakta går ner. Plötsligt reser sig min väninna upp från stolen och ber mig vänta kvar en stund på altanen och går sedan in. Strax efter kommer hon tillbaka och ber mig följa med. På golvet ligger en hel hög med kort utspridda och vi slår oss ner på varsin sida av korthögen. På baksidan av korten stod ord som var förknippade med våra år tillsammans. Ett efter ett vändes korten upp och ATT vissa av dessa ord väckte känslor!

En fantastisk rolig idé som jag varmt rekommenderar att göra tillsammans med dina vänner eller tillsammans med din pojkvän eller flickvän. Att väcka kraftfulla, kärleksfulla eller pirriga minnen tillsammans.

Del fyra i min MEDITATIONSUTMANING ligger nu också ute. Tips och mina personliga tankar handlar idag om att meditera med affirmationer.

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en fantastisk helg med allt som gör dig lycklig! Själv ska jag tillbringa en del av helgen till att förbereda lite inför kommande Konstnatten, 27 – 29 september. I år har jag tackat ja till att ställa ut några av mina silversmycken, känns lite galet pirrigt och förväntansfullt! Har fått frågan några gånger, i år kändes det rätt att tacka ja. Mina smycken hittar ni i Häggums bygdegård, kom gärna förbi och säg hej!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *