Om ekorrhjulet ska sluta snurra, måste ekorren sluta springa…

“Man behöver inte vara så himla perfekt, man kan vara ganska fantastisk ändå..”…

I vanliga fall brukar jag ägna min tid på torsdagar åt att förbereda fredagens nyhetsbrev, där jag vecka efter vecka får fler följare. Tacksam! Jag brukar också på torsdagar finslipa veckans inlägg på bloggen. Läsa igenom om texten flyter och hitta bilder som känns passande för mitt inlägg. Men igår satt jag framför min dator med ett helt tomt blad. Även denna vecka har jag haft noll motivation och det är mycket annat som har kommit i vägen för min kreativa inspiration.

Vad beror det på?

 • Är det höstmörkret? Att det är grått och trist? Att solen lyser med sin frånvaro?
 • Är det den pågående pandemin som påverkar mig? Även fast jag inte tittar på nyheterna längre så dyker dödsantal, sjukdomar och spridningen ändå upp i mina sociala medier.
 • Eller är det mina tankar om Kärleken? Jag trivs att bo ensam men saknar ändå den speciella mannen, han som jag vill ha nära och som vill vara nära mig, ofta. Kramar, mys, samtal. Bara vara.
 • Eller är det på grund av den pågående renoveringen i lägenheten bredvid? Ingen arbetsro?
 • Eller handlar det om att jag har för många ideér jag vill skriva om, så tillslut blir det ingenting… Inget mer än ett snurrande ekorrhjul…

Just nu känns det som om jag har en osynlig skyllt upphängd i min skaparhjärna med texten – Snart tillbaka -. Och denna skylt får jag nog sätta upp till er denna vecka. Jag tar en paus, lägger ner prestationen och kraven på mig själv. För som rubriken lyder – Om ekorrhjulet ska sluta snurra, får ekorren sluta springa -.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

10 thoughts on “Om ekorrhjulet ska sluta snurra, måste ekorren sluta springa…

 1. Tänk vad du fick till utan inspiration ? det räcker för att inspirera mig o ge mig ett ” ja just det, alla har det så ibland” Tack ?

  Jättefin dikt, den talade direkt till mig o satte ord på mina drömmar. Jag sparar den ?

  1. Hej Inger, ja tänk så många ord som ändå kom fram ? Tack för dina fina ord som värmde gott. Vad glad jag blev av att läsa att även min dikt talade till dig ❤
   Stor Kram till dig från mig!
   Anki

 2. Så klokt sagt. Frasen “om ekorrhjulet ska sluta snurra måste ekorren sluta springa”. Denna tanke ska jag bära med mig i mitt hjärta. Är just nu hemma och sjukskriven för utmattning och när jag läste ditt inlägg blev allt så tydligt och solklart. Jag behöver ta kommandot över det som påverkar mig negativt i mitt liv just nu men för att göra det så behöver jag vila, samla energi likt ekorrens samlande av mat och reflektera över det som arbetsmässigt stressar mig.

  1. Hej Marina och tack för att du stannade till och lämnade dina tankar ❤
   Det är viktigt att acceptera att man kan ha både bättre och sämre dagar. Och tro mig, det kommer att bli bättre o bättre ❤
   Kan jag så kan du ?
   Kram Anki

   1. Tack Anki🙏 – som alltid ett inlägg som berör med stor igenkänningsgrad. Är det månne även Merkurius i retrogad som påverkar just nu…🪐?
    Varm kram med hopp om att vi alla kan fylla på med ’rätt’ energi inom kort❤️

    1. Birgitta, jag skulle tro 99 procent påverkan av Merkurius i retrograd 🙈 Så struligt som dessutom mitt Internet varit under denna vecka 🙈
     Varm kram tillbaka till dig 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *