Notera nuet

>>Kom ihåg att nuet är allt du har. Gör ‘nu” till mittpunkten i ditt liv << //Ekhart Tolle…

Brukar du stanna upp och pausa någon gång under dagen? Tillåter du dig själv att ta några minuter varje dag att andas och lyssna inåt? Tillåter du din kropp och ditt sinne att ibland bara få vara i stillhet och inte i konstant rörelse. Att säga till din kropp att det är okej att blunda en stund, att ta några medvetna inkännande andetag, att bara vara i stillhet och i vila. Eller är det något som du känner att du inte hinner med? Att det får bli någon annan dag. En annan dag då du har mer tid…

För er som läste förra veckans blogginlägg, vet att det var ett stort kaos i min yttre värld och jag hade så svårt att hitta tacksamheten. En krånglande fot som behövde vila, huvudvärk och en ökande tonartshöjning av mitt tinnitus på grund av renoveringen i lägenheten ovanför. Tinnitusen fick jag med på köpet av min utmattning, så utmattningen fick också hänga med på ett hörn i mina frustrationstankar. Men så tänkte jag – Du är inte ett rotat träd Anki, även om du inte kan gå långt så kan du i alla fall gå ner till din bil och sätta dig och pausa från renoveringsljudet.

När jag satt i min bil och lyssnade på regnet som smattrade magiskt mot biltaket, väcktes tacksamma tankar över min utmattning. Om inte den hade kommit min väg hade jag omedvetet valt att sitta kvar i lägenheten, matat på den inre stressen och mina frustrationstankar. Idag kan jag hantera stressen på ett annat sätt och framför allt, bryta den i tid. För jag är inget rotat träd, jag kan flytta på mig, jag kan förändra.

Av egen erfarenhet vet jag därför hur viktigt det är att tillåta sig själv att ta dagliga pauser. Det hjälper till att hitta tillbaka till dig själv, till ditt inre lugn. Att tillåta snurrande tankar att ta mindre plats. För ju mer du tillåter dig själv att pausa och ta några närvarade andetag, blir det längre tid mellan dina tankar. Dagliga pauser gör att du saktar ner i dina inre och yttre upplevelser, pauserna påminner kroppen och hela ditt nervsystem att det är okej att stilla sig en stund.

>> Det är helt okej att inte göra någonting ibland, att ta en närvarande paus i vår annars så kravfulla värld <<

Är du inte van att ta tid för dig själv i tystnad eller i meditation, kan det vara frustrerande till en början. Allt som är ovant för oss människor att göra, kan väcka motstånd då det är en ny väg för din och min hjärna att trampa upp. Men den frustrationen kommer att sakta ner och leda till något bättre för dig och din kropp. Kan jag, kan du.

Jag har som intention att lägga ut en ny video på min YouTube kanal varannan vecka. Men då förra veckan var som den var, hann jag inte med. Men nu mina fina följare ligger en mindfulnessövning ute på min kanal, för dig som vill ta del av mina guidade ord där. För dig som vill och behöver hjälp att stilla dina tankar en stund och bara Notera nuet. Har du barn eller kanske jobbar du med barn? Gör denna enkla övningen med dem då, hjälp dem att bygga en stabil inre grund att stå på.

Kram till dig från mig// Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Notera nuet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *