Närhet, du blir friskare, piggare och gladare!

“Vid kärlekens beröring blir vi alla poeter – Plato”…

Även om du är man eller kvinna, gammal eller ung, sjuk eller frisk så har vi alla ett gemensamt behov som människa, Närhet och Beröring. Närhet är ett av våra sinnen som faktiskt följer med oss livet ut. Att få regelbunden beröring leder till att du håller en jämnare balans med vårt allas så viktiga må bra hormon, oxytocin vilket i sin tur leder till att du mår bättre. Du blir friskare, piggare och gladare!

Tänk tillbaka till när du själv var en liten pojke eller flicka. Du ramlade och slog dig, kanske gjorde du illa ditt knä eller så var det din armbåge som först togs emot av fallet. Kanhända grät du, antingen av rädsla eller på grund av att det gjorde fruktansvärt ont. En vuxen eller din bästa vän kom till dig och strök dig lugnande över ryggen och blåste på det som gjorde ont. Ganska snart efter de första strykningarna mot din hud kändes allting mycket bättre. Visst minns du?

Jag minns ett möte som jag hade med en klient efter hon hade fått Body Harmony, en avslappnande behandling som löser upp spänningar, ökar cirkulationen och gör så att du också andas bättre. Det var en ganska intensiv behandling då hon hade många undantryckta känslor. Känslorna hade satt sig som värk i hennes kropp och hon behövde komma tillbaka några gånger för att vi skulle få upp en jämn balans igen. Det blev mycket beröring, många tårar och långa samtal. I veckan träffade jag på henne på stan, fyra år senare. Värken var fortfarande borta och hon såg glad ut.

Ett tydligt exempel på vad viktig beröring är för vår hälsa och för vårt sinne.

I dagens MEDITATIONSUTMANING DEL TRE delar jag med mig av ett mindfulnesstips som också innefattar beröring, och då genom att följa din hand.  

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en fantastisk helg med allt som gör dig lycklig!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *