När Universum peppar en till sitt autentiska jag

“Jämför dig inte med andra för de är så många” – Torkild Sköld…

Förra veckan såg jag en webföreläsning med Lasse Gustafsson. Rubriken på föreläsningen heter – Dina tankar, dina möjligheter – om inre- och yttre trygghet. Att hitta meningen i det man gör efter sina egna mål och förutsättningar.

Inre trygghet – En säkerhet inom oss själva. Våga gå utanför vår egna komfortzon, våga försöka, ta risker och chansa. Att våga vara sig själv. Tro på mig själv, våga stå upp för den jag är. Tillit till mig själv.

Yttre trygghet – En säkerhet som ligger utanför oss själva som till exempel, en plats, ett arbete eller vänner. Vår allra första yttre trygghet är våra föräldrar. Tillit till andra.

Jag tänker så här, oavsett vilken start man än får, formas man redan från allra första början vad man bör eller inte bör göra i livet. Vad andra människor, eller snarare samhället i sig sätter inom sina referensramar om vad trygghet är. Dock tror jag också att ju stabilare och kärleksfullare uppväxt man haft, är det lättare att hitta balansen i den inre tryggheten. Att våga tro på sig själv.

Har du funderat på hur det är i vågskålen hos dig? Har du balans i din inre och yttre värld?

När jag skulle välja till gymnasiet, skoltrött som bara den hade jag redan då ett intresse för andlighet, hur människor fungerar och beter oss mot varandra samt att skapa med händerna. Minns mammas ord när vi två satt vid vårat rödbruna runda köksbord och diskuterade min inriktning av mitt yrkesliv: “Du kommer aldrig få ett riktigt arbete utefter dina intressen…” Istället valde mamma ut Barn och Ungdom som mitt livsval eftersom jag är ”så bra med barn” och det är lättare att få ett arbete inom det yrkesvalet.

Och så gick åren och på något sätt lades ett genomskinligt skynke över min redan då svaga inre kompass, min inre trygghet. Men en känsla av saknad har alltid funnits där under tiden. En känsla av avsaknad att göra det som jag brinner för, en mening i det arbete som jag utför. En dag fick min själ nog, min inre kompass behövde en rejäl kalibrering då den wobblade runt i både själ, känsla och tanke. Det var hösten 2016, när jag gick in i väggen för andra gången under kort tid.

Jag tänker att allt har sin mening, att Universum ville peppa mig till mitt autentiska jag.

Att ändra sitt beteendemönster är läskigt och min inre kalibrering pågår fortfarande. Kompassnålen har inte fullt ut hittat balansen. Men när du tar det där beslutet att våga lita på din inre trygghet, då vet du innerst inne att livet kommer att ta en annan vändning. Kanske för dig en mikroskopisk vändning i stunden, men vad spelar det för roll? Det är en vändning. Och ju mer pirr i magen beslut du gör, desto närmare dig själv kommer du. Och nya möjligheter kommer snabbare din väg.

En ny video ligger nu ute på min YouTubekanal för dig som vill lyssna. Med rubriken Våga mer, än du törs.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “När Universum peppar en till sitt autentiska jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *