Mina tre tips om motståndet kommer

“Livet är som en bok – Du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna, men du kan alltid börja på ett nytt kapitel – Okänd.

Vi är inga förprogrammerade robotar som rullar monotont på utan vare sig mentala eller känslosamma hinder i livet. Vi är alla människor med tankar, känslor och valet att välja åt vilket håll vi vill gå. Eller hur? Och ibland är det bara så att vissa dagar kan det dyka upp motstånd oavsett om vi vill eller inte. Då måste vi omprogrammera våran fysiska hjärna och vårat tankesätt. Medvetet välja åt vilket håll vi vill lägga vårt allra bästa fokus på, om vi vill framåt i livet…

Hur känner du igen motstånd?

När vi känner att vi har motstånd betyder det att vi har lagt vårt fokus på brist eller på det som vi saknar i livet. Motståndet behöver inte vara upp-och-ner omvälvande, utan det kan handla om en lite lättare känsla som bara ligger där. Exempelvis:

Om det känns obekvämt/obehagligt – Motstånd.

Om det känns som en kamp – Motstånd.

Om det inte känns rätt, just nu – Motstånd

Om du känner dig oförklarligt trött – Motstånd

Mina tre tips om motståndet kommer

GÖR SÅNT SOM DU MÅR BRA UTAV – Jag vet inte hur många gånger som jag lyssnade på kritiken från andra då jag satt och skrev i bloggen eller var ute och tog en power walk under min sjukskrivning. Jag gjorde något och det stack i vissas ögon. Från början tog jag åt mig. Det var de negativa rösterna som hördes just där och då i min låga energi. Till slut släppte jag rädslan över vad andra tyckte och tänkte. Att göra sånt du mår bra utav höjer din energi, och det är det som motar bort motståndet.

KÄNN UPPSKATTNING – och tacksamhet över allt det som du har och allt som faktiskt fungerar i ditt liv just nu. Ju mer du vidgar horisonten över allt det fina som du har, desto mer fint ser och uppskattar du. Med andra ord, du minskar på motståndet i ditt liv. Helt klart en win-win situation!

GÅ OCH LÄGG DIG – sov en stund eller sitt en stund i meditation och följ dina andetag. Det gör att du byter fokus och föser bort kladdiga tankar av motstånd.

Jag läste ett citat för ett tag sedan, oavsett om man tror på attraktionslagen eller ej så stämmer orden så väl:

Var noga med vilka tankar du ger näring. De kommer växa och skapa ditt liv“.

Som jag skrev i inlägget Hur vårdar du dina relationer? Om du vattnar “din inre trädgård”, din kropp, sinne och tankar med närvaro, fina ord, glada skratt och vackra minnen, då frodas den. För visst är det ändå härligt att vara människa med känslor, tankar och fria val att göra i livet. Kommer motståndet in i livet så “mota Olle i grind”, följ mina tre tips och berätta gärna hur det går.

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en underbar helg!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Mina tre tips om motståndet kommer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *