Mina tankar kring attraktionslagen

Hej alla fina vänner och följare!

Då och då dimper det ner härliga mejl från er, och ganska ofta kommer frågor om hur jag tänker kring attraktionslagen. Jag tycker att möte med andra människor är intressanta och likaså det holistiska tänkandet, att allt hör ihop. Sinne, kropp, själ, ande, känslor och tankar.

Jag ser livet som ett infinitytecken där allt hör samman. Är livet i balans, ja då har man det där sköna och härliga flowet där allt bara flyter på. Men dyker det upp en negativ oförutsedd händelse i den liggande evighetsåttan, då tar livet plötsligt en annan väg och det kan bli svårt att hålla sig till det sköna flowet som man nyss hade. Konsten då är att veta hur man gör för att komma vidare utan att gräva ner sig i den negativa oväntade händelsen. Svaret på er fråga blir därför – Jag ser attraktionslagen mycket utifrån beteendevetenskapens glasögon. Orsak och verkan.

Beteendevetenskap

Beteendevetenskap handlar om att få ett helhetsperspektiv på människors beteende samtidigt som man ser de små individuella sammanhangen. Orsak och verkan. Hur vi människor fungerar och agerar i olika situationer, premisser och sammanhang men även också hur olika personer påverkar varandra.

Vårat beteendemönster ger oss många ledtrådar att nå fram till oss själva och andra. Stanna upp och reflektera på vad det är du säger till dig själv och till andra. Hur talar du till dig själv? Hur beter du dig mot dig själv och mot andra? Egentligen?

Attraktionslag

Attraktionslagen handlar om att vi manifesterar utifrån var vi befinner oss känslomässigt. Varje tanke och handling har en känsla. Det du sänder ut det får du också tillbaka. Attraktionslagen är inte på något sätt värderande, utan den speglar oss och våra känslor.

Tänk efter hur du gör om…

…du är ofrivilligt singel? Hur låter det när du pratar om ditt ofrivilliga singelskap? ”Alla bra män är upptagna”, ”Alla män är idioter”, ”Jag är så ful, det är ändå ingen som vill ha mig”. Känns någon av dessa meningar igen? Vad sänder de ut för signaler och känslor? Vad har du för känsla i kroppen när du säger orden? Går ditt beteende och din känsla tillsammans hand i hand? Eller spretar de åt olika håll?

Eller om du…

…inte trivs på jobbet? Hur låter det när du pratar om din otrivsel på din arbetsplats? ”Åh jag blir så trött på alla idioter som finns på mitt jobb!” ”Min chef är verkligen en dåre, han lyssnar aldrig på mig!” ”Vi kommer med all säkerhet inte hinna ta ut våra raster idag heller, allt är så stressigt.” Känns någon av dessa meningar igen? Vad sänder de ut för signaler och känslor? Vad har du för känsla i kroppen när du säger orden? Går ditt beteende och din känsla tillsammans hand i hand? Eller spretar de åt olika håll?

Eller om du…

…har blivit en förälder? Hur lät det när du såg din nyfödda bebis i din famn för första gången? ”Du är det vackraste jag har sett!” ”Åh jag är den lyckligaste i hela världen!” ”Den här kärleken som jag känner till dig, den kan ingen ta ifrån mig!” Känns någon av dessa meningar igen? Vad sänder de ut för signaler och känslor? Vad har du för känsla i kroppen när du säger orden? Går ditt beteende, dina ord och din känsla tillsammans hand i hand? Eller spretar de åt olika håll?

Veckans självreflektion

Vänd blicken inåt – Vilket förhållningssätt har du på dig själv och livet? Går ditt beteende och din känsla hand i hand? Vad har du för känsla i kroppen när du möter dagen och världen?

Knowing yourself
is the beginning of all wisdom

Önskar alla en underbar helg. Ta nu den viktiga pausen där du verkligen lyssnar på vad dina känslor berättar för dig. En perfekt tid är nu också att meditera och skriva ner dina drömmar och önskningar. I morse gick vi nämligen in i Nymånen. En tid att se fram emot, att planera och manifestera och känna tacksamhet för det som har varit.

Anki 💚
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *