Mina fem tips för att behålla närvaron under semestern

“Ibland behöver vi ändra fokus för att se att det lilla i livet är det stora” – Okänd.

I veckan som har gått tog jag en paus ifrån Skövde och åkte hem till min hemstad Östersund. Det har varit en intensiv vecka med många möten, intryck och mycket ljud. Då jag är högkänslig och inte helt tillbaka från mitt utmattningssyndrom har det varit en liten utmaning då jag fungerar bäst i tystnad. Men, jag hittade mina fem sätt att få en hållbar tillvaro på semestern.

1.Jag har prioriterat och även umgåtts med de som jag tycker om och trivs att vara med. De som får mig att skratta, le och känna mig respekterad. Ömsesidig närvaro och kärlek.

Att doppa fötterna i en iskall fjällsjö tillsammans med fina människor. Underbart!

2.Jag har tillbringat en stor del ute i naturen. Tagit långa promenader och varit uppmärksam på min andning och hur min kropp mår. Stannat till och observerat allt det vackra som naturen erbjuder alldeles gratis, det som betyder så oerhört mycket för det inre måendet.

3.Gjort sånt jag tycker om att göra, det som jag blir lycklig utav.

Att stå med ett metspö vid Husåälv. Livet!

4.Jag åker aldrig ifrån mitt reflektionsblock. Att sitta och skriva ner mina tankar är A och O för en hållbar närvaro för mig.

En stunds närvarande reflektion…

5.Behåll de rutiner som du kan. I tisdags var det till exempel fullmåne och jag brukar alltid meditera lite extra då. Denna gången var jag en bit utanför Östersund, i Huså och hälsade på bekanta. Då är det svårt att hålla sig till den längre meditationsrutinen. Men jag gick ut i naturen och mentalt släppte taget om allt som varit och välkomnade allt det nya som är på väg in i mitt liv.

Fullmåneritual – Släpp taget om allt det som varit och välkomna allt det nya som är på väg in i ditt liv…

Hoppas något av mina fem tips också kan hjälpa dig för att behålla din inre närvaro om du ska iväg på en längre resa. Har kanske du några andra tips som funkar för dig som du vill dela med dig?

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste eller lämna en kommentar. Önskar dig en underbar helg med massa närvaro!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *