Min syn på Andlighet, Utmattning och mina rutiner

>> Hur ska vi kunna må bra om vi aldrig ger oss tid till att känna efter hur vi mår, innerst inne <<

Jag har kommit på mig själv att ofta nu för tiden då använda jag ordet – Andlig – när jag pratar om mig själv. För en del står andlighet för något religiöst, vilket antingen väcker en positiv eller negativ känsla utifrån livserfarenheter. Responsen jag därför får från andra människor när jag säger ordet andlig kan med andra ord variera. Några rynkar på näsan, några skrattar lite nedvärderande medans några möter mig med en blick av igenkänning och nyfikenhet. Kärlek och Vänlighet.

För mig handlar inte andlighet om en religion som att tro på en Gud eller tron på änglar. För mig handlar andlighet om hur jag behandlar mig själv och allt levande som jag har runt omkring. För mig handlar andlighet om att leva i Vänlighet, Respekt, Synkronicitet och i Kärlek, istället för att leva i rädsla och i egot. Genom det strävar jag efter att göra världen till en härligare och varmare plats att leva i. För säg den som inte vill leva i en värld där man möter varandra med Kärlek och Vänlighet.

Hur gör jag då för att hitta balansen till andlighet i synkronicitet till min utmattning. Vad har jag för rutiner som gör att både kropp och knopp går hand i hand tillsammans…

 • Jag gör årligen ett relationsbokslut. Det är upp till var och en att själv välja vilka vi vill umgås med och vilka energier vi önskar in i vårat egna område och liv. Mister du en står det tusen åter som min mamma brukade säga. För mig är det viktigt att de jag umgås med också är andliga, det vill säga i min tanke av andlighet, att visa Kärlek och Vänlighet.
 • Dagligen tackar jag livet, Universum för allt som jag redan har och för allt som är på väg in i mitt liv. Att känna tacksamhet gör att vi mår bättre. Att vara tacksam är ett medvetet val. Du är regissören i ditt liv, det är du som väljer vilka tankar som ska få florera i ditt inre.
 • Jag motionerar regelbundet vilket leder till att jag står närmare min inre röst, min intuition. Innan jag hamnade i min utmattning älskade jag att styrketräna, lyfta tungt skrot på gymmet. Love it! Men idag fixar inte min kropp det då träning på gym har blivit en liten trigger till mina stressignaler och jag blir sjuk. Hemmaträning funkar dock. Men du behöver heller inte köpa ett dyrt gymkort för att motionera. Dagliga promenader hjälper gott men även att exempelvis ställa dig på golvet i ditt vardagsrum och dansa till några låtar som du blir glad utav. Gör det din kropp mår bra utav och rör på dig dagligen. Spelar ingen roll vad du gör, bara att du gör. Med kroppen som vägvisare.
 • Jag mediterar dagligen. En meditation kan vara för mig att följa mina andetag under ett par minuter, eller att lyssna på en av mina (eller andras) kostnadsfria guidade meditationer på YouTube.
 • Avhållsamhet från sociala medier. Vi lever i en värld där media matar oss alla med olika budskap om vad som är rätt eller fel. Och sällan är det positiva nyheter som de serverar. Vi vet ju alla idag att negativa inputs skapar tyngre och lägre energier inom oss. Summa summarum – Man blir mer depp. Tänk om du skulle detoxa bara för en kväll från sociala medier. Hur känns den tanken?
 • Även jag möter människor som lever utifrån rädsla och egot och därför kan bete sig lite illa (i mina ögon). Får därför påminna mig med jämna mellanrum om att vi alla befinner oss i olika stadier av vår personliga utveckling. Att vi alla lever våra liv utifrån vad vi tycker känns rätt för oss just här och nu. Se andra människor genom Kärleksfulla och Vänlighetens ögon.

Det var inte förrän 2016 då när jag gick in i väggen för andra gången som jag blev sann med min andlighet. Därför sänder jag dagligen en tacksam tanke för att utmattningen kom min väg. Utmattningen fick mig att stanna upp, att på riktigt börja lyssna på hur jag mår och vad jag vill i livet. Step by step.

Nu önskar jag dig en underbar helg och kommande vecka. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Min syn på Andlighet, Utmattning och mina rutiner

 1. Fint skrivet och i stort sett exakt som jag känner. Det känns allt lättare och mer självklart att tala öppet om (min) andlighet. Och ju mindre jag värderar saker och ting desto mindre dömd blir jag av andra.
  Så härligt att ha dig och att vi kan följas åt på resan.
  Kramar 🤗❤

 2. Du skriver så fint och sant! Andlighet, kallar jag det också.

  Jag får alltid vara uppmärksam på hur jag mår, och känner väl igen hur jag blir när jag tappar bort mig själv. Var utbränd dec 2011 – maj 2012, men nu är jag “passionär “och det livet kan också ibland få mig utmattad❤️så då tar jag en paus och kommer tillbaka med nya tag.
  Idag har jag gått i blåsten vid Vättern, spelar hög musik och bakar.Då mår jag väldigt bra.
  Kram till Dig🙏

  1. Eva-Britt så underbart härligt att läsa att du hittat dina vägar i livets labyrint ❤🙏
   Heja heja dig!
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *