Min dagliga tacksamhetslista

Det finns så oändligt mycket att vara tacksam för. Även gråa, trista och till synes helt hopplösa dagar. Det gäller bara att fånga upp stunderna i ögonblicket och komma på enkla verktyg så man lättare påminns om dem.

Att vara tacksam är inte svårt men ibland kan det vissa dagar kännas motigt att både känna och hitta tacksamheten. Ibland har jag själv gråa och hopplösa dagar och svårt att motivera mig, men jag har hittat mitt knep som funkar för mig. Att skriva en tacksamhetslista som redan är förberedd. Det är bara att sätta sig ner, läsa textraden och fylla i det som jag känner för stunden. Lätt som en plätt när allt är förberett!
Idag delar jag med mig av min dagliga fylla-i-lista till dig som kanske har svårt att komma igång med din tacksamhetslista. Använd den här listan till att börja med, så kommer du inom kort kunna skapa dig din egen.

Min dagliga tacksamhetslista

Jag har en bok som jag skriver i varje morgon och kväll. På morgonen sätter jag min intention för hur dagen ska bli, och på kvällen reflekterar jag över hur dagen blev.
”Idag/ikväll är jag tacksam för…”, där skriver jag det som jag känner för stunden. Jag kan andas, jag kan gå, jag har tak över mitt huvud, jag kan äta mig mätt, jag kan skratta, jag har skrattat, jag kan gråta, jag har gråtit, jag kan känna, kramas, se, hoppa och le…. Skriv ner allt du kommer på!
Att säga något upplyftande eller göra något snällt för någon annan ger också känsla av tacksamhet, och finns därför på min dagliga lista.

Skriv en lista full av tacksamheter. Fyll den med ord och upplyftande meningar. Fyll även din lista med vackra bilder och symboler. Leta fram allt det där som får dig att känna glädje i hela din kropp, din själ och ditt sinne. Det som får dina läppar att le och dina ögon att glittra!
Ett äldre blogginlägg om fördelen med att skriva en tacksamhetslista hittar du HÄR I inlägget hintar jag också vad som kan kännetecknas vid obalanser i navel – och hjärtchakrat och vad man själv kan göra för att balansera upp obalansen.

Imorgon (natten mellan 21 – 22 maj) är det dags för gratis natthealing för den som vill. Läs mer HÄR hur du gör för att vara med.

Gillade du inlägget? Dela gärna så fler kan ta del om mina tankar om tacksamhet. Önskar dig en fin vecka med glada minnen, härliga leenden och glittrande ögon!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

2 thoughts on “Min dagliga tacksamhetslista

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *