Medveten närvaro 3 – 3 – 3

“The magic is in you…”

Brukar du stanna upp? Någon minut varje dag? Andas och lyssna inåt? Eller är det något som du känner att du inte hinner med? Då ska jag dela med mig en mycket enkel övning som inte alls tar lång tid att göra. En övning i medveten närvaro och som fungerar väldigt bra om du känner dig stressad och ofokuserad. Eller om du bara vill pausa en stund i din vardag.

Övningen går ut på att tyst för dig själv beskriva,

  • tre saker som du hör,
  • tre saker som du känner,
  • tre saker som du ser.

Innan du börjar, ta några djupa andetag och landa. Om det är möjligt, blunda gärna genom de två första observationerna (du kanske sitter i en bilkö, då är inte blunda något att rekommendera…).

Exempel: Jag hör någon skratta. Jag hör en moped. Jag hör grannens fotsteg. Jag känner stolens sits mot min rumpa och lår. Jag känner glasögonens tryck mot min näsa. Jag känner mitt hjärtas slag. (Öppna ögonen). Jag ser vita moln på himlen. Jag ser min guldgroda på mitt skrivbord. Jag ser lågan fladdra i mina hjärtformade ljuslyktor.

Stanna upp och tysta din inre autopilot. Autopiloten med malande tankar och som ältar det som har varit. Stanna upp och va istället mer närvarande i nuet. Bli ett mer närvarande Du.

Berätta gärna hur det går och vad du känner, före och efter.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Medveten närvaro 3 – 3 – 3

  1. Så fint! Första dagen i självkarantän och jag läser din fina blogg och känner till denna lilla perfekta övning 🙂 ”Fick” den första gången av en lärare i kommunikation, tillika terapeut på min utbildning, som delade med sig av den och sa att hon använde den mellan sina klientbesök. Jag använder den då och då, före, efter och mellan saker jag gör på jobbet och annars lite då och då när jag har tappat bort mig själv i tanken och behöver ”komma hem” eller bryta ett tillstånd jag skapat och som är obekvämt. Tack för att du delade denna just idag! En bra dag att stanna upp extra många gånger för mig. Må solens strålar nå lite extra nära inpå och fram till Dig ☀️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *