Meditera i 100 dagar med mig

“Meditation, because some questions can’t be answered by Google – Okänd”

Jag har precis publicerat en bild på mitt Instagramkonto på ett silversmycke som jag skapade för ett par år sedan – ENDLESS BALANCE – Mina tankar som fanns när jag skapade smycket var ”Peace in mind and peace in body – Endless balance” För mig är det viktigt, för ett hållbart liv att ha balans mellan tankarna och kroppen. Glada tankar = Glad kropp. Därför ville jag skapa ett smycke som en påminnelse. Vill du veta mer om mitt smycke så hittar du information HÄR.

Men att skapa en – oändlig balans – är inte alltid lätt. Jag själv tar hjälp genom att meditera dagligen. Slarvar jag med meditationen märks det i/på hela mig.

Visste du förresten om att jag var med i tidningen nära för två år sedan? De hade en meditationsutmaning som bestod av att meditera dagligen i 100 dagar. Utmaningen kom i precis rätt tid för mig då jag var mitt uppe i ett utmattningssyndrom. Jag behövde få in en rutin i min vardag och även utmana mig själv. Att utföra en daglig aktivitet. Att sitta och medvetet följa mina andetag var en precis lagom aktivitet för mig då. Efter meditationsutmaningen ville tidningen NÄRA intervjua några som varit med. Jag var en av de två som fick berätta min historia. Vill du läsa artikeln så hittar du den HÄR.

Tidningen nära nummer 8 2017

Egentligen hade jag redan mediterat i flera år, men aldrig fått in en riktig rutin som jag dagligen följde. Tack vare denna meditationsutmaning har jag avsatt och prioriterat en daglig tid för min meditation och fortsatt att meditera varje dag. Och jag har absolut inga planer på att sluta.

Att meditera regelbundet ger flera positiva effekter

Reducerar stress

Förbättrar minnet

Minskar depression

Ger jämnare och bättre sömn

Reducerar inflammationer i kroppen

Ökar välmåendet

Min utmaning till dig

Nu tänkte jag utmana dig i min tur, att meditera tillsammans med mig i 100 dagar på distans. Jag kommer att skapa en egen sida för denna utmaning med start nu på måndag 19:e augusti. Några dagar i veckan i 100 dagar kommer jag lägga upp antingen några rader att tänka på, olika meditationstekniker, olika youtubeklipp som jag tycker är bra och som har hjälpt mig. Vi får se vad jag hittar på. Visst låter det intressant och spännande… och visst hänger du med? Direktlänken kommer du hitta i måndagens blogginlägg, och i sidopanelen på min sida så kika in då igen.

Nu återstår det bara för mig att önska er en fantastisk helg! Och du, TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Meditera i 100 dagar med mig

 1. Hej Anki,

  det låter intressant. Skulle verkligen behöva få in rutiner med meditation. Jag ska hålla utskick efter din utmaning.

  Kram
  Jennie

  1. Hej Jennie och tack för din kommentar ? Härligt att du vill vara med på min meditationsutmaning ❤
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *