Livspusslet

>> Livet är det som sker, precis Här och Nu <<

Har du tänkt på vad mycket vi alla stressar oss över i livet. Vad mycket vi vill ska hända och samtidigt också veta vägen dit, fram till målet. Som om vi förväntar oss visuellt upplysta pusselbitar längst vår väg, fram till det färdiga Livspusslet. Men när ska vi då få leva och uppleva? Skapa oss egna personliga erfarenheter…

Min mamma brukade alltid säga – det blir som det ska – att det finns en mening i att vissa saker ska ta sin tid. Som när ett frö väljer sin plats att landa i jorden. Den tar sin tid för att växa sig vacker och stark, att först få kraftiga och hållbara rötter för att sedan i sin egen takt blomma ut till sin fulla potential och skönhet. Utan att stressa sig fram till sitt färdiga livspussel.

Eller som havets vågor som gungar mjukt fram och tillbaka, upp på stranden för att sedan glida tillbaka till havet igen. Möter vågen en sten eller ett annat hinder, viker den bara tillitsfullt undan och tar en annan väg mot sitt livsmål.

Tänk om vi människor också kunde leva livet i mer tillit. Lättare hitta kontakten med nuet, släppa tankarna på framtiden och det färdiga livspusslet. Tillitsfullt känna att det är okej så. Känna att – allt blir som det ska.

Pusselbitarna till livspusslet hittar alltid sin plats, ibland är de närmare än vad vi tror. Så varför oroa oss i onödan…

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

5 thoughts on “Livspusslet

  1. Så klokt det du skriver, och ibland behöver man få en påminnelse.
    Tyckte speciellt om dina ord “Som när ett frö väljer sin plats att landa i jorden”🍁🍁🍁

    1. Precis Emilia 💖 Istället för att göra livet onödigt komplicerat…dansa på med lätta steg 😊
      Kram Anki 🍁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *