Kärlekens språk

Kärlek är bara ett ord tills någon kommer och ger det en hel mening…

Va mot andra som du vill att andra ska vara mot dig, ganska enkel matematik som många borde kunna följa. De orden låg jag och funderade på en kväll samtidigt som jag tittade ut genom mina stora fönster. Det är så magiskt meditativt att bädda ner sig i soffan och följa molnen som dansar förbi. Titta på färgerna och formerna. Hur några också swishar förbi med väldans fart medan andra tar sig sakta framåt. Långsamt, trevande och försiktigt. Molnen, de är alla härligt unika där de tar sig fram på sitt sätt över den oändliga himlen. En himmel som jag älskar att blicka upp emot.

När jag låg där i soffan blev jag så där filosofiskt tänkande och med lätthet började jag spinna vidare på betydelsen av orden och meningen. – Va mot andra som du vill att andra ska vara mot dig… Då slog det mig hur egoistiskt på något sätt de orden egentligen är.

Vi är alla unika människor med olika tankar, känslor och beteenden. Det som gör mig glad kanske inte gör dig glad. Men vi människor tenderar ändå att uttrycka kärlek på samma sätt som vi föredrar och uppskattar att själva få kärlek. Eller hur? Trots att vi alla har olika behov. Precis som molnen är vi ju alla härligt unika.

Jag menar inte att vi ska vara elaka mot oss själva och varandra, snarare tänker jag på om vi vill ha en riktigt hållbar relation (i det här fallet tänker jag på en romantisk kärleksrelation) … tänk om vi medvetet skulle gå ännu djupare in i relationen och ställa oss själva frågan – Vad är det jag gör eller säger när min romantiska kärlekspartner blir så där vibrerande lycklig. Som också i sin tur gör mig lycklig.

Att bli kär är lätt. Att förbli kär – Det är utmaningen

Gissa leendet över mina läppar när jag några dagar senare läser som rubrik på Agneta Sjödins senaste avsnittet i podden Så in i Själen – 81. Åsa Nyvall – Kärlekens språk. Hur skapar man lyckliga relationer? Snacka om synkronicitet till mina tankar och funderingar!

Genom att lyssna på det oerhört intressanta avsnittet fick jag lära mig något nytt, det finns tydligen fem Kärleksspråk:

  • Komplimanger genom bekräftande ord över hur vacker, älskad och uppskattad man är.
  • Kvalitetstid genom uppmärksamhet. Mysiga hemmakvällar till aktiviteter på tu man hand.
  • Presenter som genererar en känsla av att bli sedd. En betydelsefull och genomtänkt present.
  • Tjänster, en utsträckt och hjälpande hand i hemmet eller på jobbet.
  • Fysisk beröring, hålla handen, få en kram eller ett långt morgonmys innan man kliver upp ur sängen.

Dagens tips blir därför – om du vill gå djupare in i en relation (eller bara förkovra dig inför en kommande relation), lyssna på podden (som jag länkat längre upp i texten).

Nu är jag nyfiken, hur landar mina ord hos dig när du läser mina tankar om Kärlekens språk? Tack för att du gillar, delar och/eller kommenterar.

Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *