Känslornas budskap

>> Alla mina känslor är tillåtna, finns de där så finns de där <<

Ovanstående ord är ett mantra som jag upprepar när jag börjar känna att min kropp vibrerar och snurrar runt av känslor. Stunder då jag tidigare lätt kunde ha hamnat i ett annars ältande mood.

Du kan inte värdera dina känslor i vad som är rätt eller fel, oavsett vilken känsla du har i din kropp just nu så är det en sanning. Visst låter det väldigt djupt och filosofiskt när jag skriver dessa ord, men hur man än vrider och vänder på det så är det ju en sanning. Eller hur? Finns känslorna där så finns de där av en anledning… det handlar då om hur du väljer att göra med dem. Utan att värdera på ett negativt sätt, skälla eller klanka ner på dem. Utvärdera istället varför känner jag som känner just nu.

>> Att använda kroppen som vägvisare <<

Jag tänker på mina känslor som en inre kompass, en dold gåva som vill berätta något för mig. Frustration kan till exempel innebära att jag behöver stå upp för mig själv. Stå i min egen kraft, sätta gränser och göra min röst hörd. Hejdlösa tårar som inte går att stoppa kan betyda för mig att jag behöver ladda mina inre batterier, att jag är överansträngd. Behov av vila i tystnad och i ensamhet. Men mina tårar kan också innebära att jag just nu är inne i en pågående läkningsprocess. Skulle jag en dag få tryck över bröstet och känna ångest, då vet jag att det handlar om att jag går emot mina egna behov, min sanning och min vilja. När jag lyssnar på andra istället för på mig själv.

Idag har jag ganska bra kontakt med mina känslor eftersom jag medvetet har jobbat med dem och fortfarande jobbar med dem. Vi kan dra en liknelse till den fysiska kroppen – Du slutar väl inte gå till gymmet när du har fått en kroppsform som du är nöjd med… nä, du fortsätter att gå för att hålla kroppen i trim. Precis så är det med vårat inre mående och med våra tankar. Och ju mer kontinuerlig du är desto snabbare och lättare går det att komma till insikten – Därför känner jag som jag gör.

När du accepterar att du känner som du känner. När du tar dig tiden att utvärdera dina känslor, det är då som ett helande uppstår. Det är då som du på djupet kommer i kontakt med ditt sanna jag.

Hur känns det när du läser mina ord idag? Finns det ett dolt budskap i din känsla just nu som du kan välja att utvärdera?

Nu önskar jag dig en underbar helg och kommande vecka. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

8 thoughts on “Känslornas budskap

  1. Ja, kan vi bara lära oss den svåra konsten att lyssna inåt så finns alla svaren där – inte i den yttre världen.
    Tack för god vägledning!

  2. Klockrent samt fint budskap. Tack🙏 samt härligt att ha dig tillbaka i ’etern’ igen❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *