Ja det var en kväll i juni…

“När du har hittat din egen väg tröttnar du aldrig på att gå”

Förra fredagen var jag hus och hundvakt till en vän som då var på resande fot. Jag såg väldigt mycket fram emot detta dygn och hade plockat med mig en flaska gott rött vin och något matigt att mumsa på under kvällen. När jag satt där i hennes uterum och smuttade på vinet, slog mig en tanke. Det var på dagen som för tre år sedan som jag och Andreas bestämde oss för att separera. Då, 10 juni 2019.

Då kom tårarna.

Tårarna började långsamt trilla nerför mina kinder och jag trodde att jag kände mig ledsen, för det brukar man ju oftast göra när tårar rinner och man tänker på en separation… men jag förstod inte varför då de varit en fin och lugn separation. Utan arga ord och dumheter mot varandra. Plötsligt kom det till mig att det inte var några ”stackars lilla mig” tårar utan snarare Kärleksfulla powertårar. Jag satt och kände hur mycket jag vuxit som kvinna och individ under de här åren. Va modig jag var som valde som utmattad och arbetslös ta beslutet om att vilja leva ensam. För det var jag som sa orden, att jag ville separera. Även fast vi hade pratat om det länge… Och det har ju gått fantastiskt bra!

Bild ovan är jag under en kraftfull regnbåge. Midsommar för tre år sedan i en pågående separation.

Separationen gjorde vi för bådas högsta och bästa. Jag har blivit starkare som kvinna, även om jag har en del av min utmattning kvar så vågar jag ta min plats i livet och njuter. Jag är lycklig och känner Kärlek inom och runt omkring mig. När jag skriver dessa ord sitter jag i soffan och ler stort. Andreas har träffat en ny kvinna och de är så fantastiskt fina tillsammans. Dessutom har hon två barn från ett tidigare förhållande, så hon har även gett honom något mer som jag inte kunde ge honom.

Dessutom är vi fortfarande fina vänner.

Ingen av oss kommer härifrån levande, så sluta att hålla tillbaka dig själv. Njut av maten. Promenera i solen. Bada i havet. Berätta vad du döljer i ditt hjärta. Var galen. Var snäll. Var levande. Det finns inte tid för någonting annat. – Richard Gere.

Tack för att du gillar, delar och/eller kommenterar.

Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

6 thoughts on “Ja det var en kväll i juni…

 1. Så underbart glad f att ni tog beslut sol var bäst för er båda. Hm nä sorgetårar kom väl när hunden var i din efterlängtade chipspåse med hela huvudet.

 2. Vad fint skrivet om din ex – det är stort att medge och unna sitt ex lycka. Jag har en likadan separation från mina barns far. Första året var kämpigt innan vi hittade “vårt nya förfarande och liv” på var sitt håll. Vi träffades när vi var 16 resp. 18 år och var tillsammans i 18 år. Idag umgås vi med våra nya respektive och har jättebra relation. Barnen (idag vuxna) har sagt att dom aldrig känt sig otrygga under samt efter vår separation. Så ge dig en klapp på axeln – du är grym.

  1. Sofia F, jag skickar klappen på axeln tillbaka till dig 💗 Att få höra från sina barn att de känt sig trygga under eran separation, helt underbart 🙏
   Kram Anki

 3. Så fint💗
  Gjorde en liknande resa för 17-18 år sedan efter en lång relation med barnens pappa.
  “Gör som havet – våga” är kloka ledord. Jag vill inte vara utan något jag gjort i mitt liv för allt har gjort mig till en bättre människa.

  1. Gör som havet – Våga… det är så fint Eva-Britt att våga lämna när något som gnager. Att sen välja att se erfarenheterna som lärdomar man inte vill vara utan… 💗
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *