I varje tanke finns en känsla

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”.

Det som händer just nu runt omkring oss alla. Inställda resor. Stängda skolor. Hemskickade barn från förskolor med snoriga näsor. Order om att vara symtomfri innan man får återgå i arbete. Varsel. Ryktesspridningar på sociala medier…vilka av alla rykten ska man tro på? Det väcker så klart känslor, tankar och många frågor. Även hos mig.

Jag är en av de som har en obalans i kroppen. Täppt i näsan, kli i ögon och lite harkel i halsen. Förkylning eller pollen… I dont know. Jag har förkylningssymptom och får därför inte komma till jobbet. För respekt till andra åker jag inte heller och handlar. Fick också under veckan avboka en mycket efterlängtad resa till några vänner i Stockholm.

Sitter här själv i min etta nu, det är torsdagskväll och jag försöker landa i allt det som är. Jag plockar i min ”guldpåse”, min minnesbank efter peppande minnen och fokuserar på det som väcker härliga känslor, styrka, tacksamhet och energi i min kropp. Behöver bara rafsa lite på ytan så inser jag att jag har så oändligt mycket att vara tacksam för! Det finns inget botten!

Några korn från min guldpåse

  • Jag har fått uppleva de mest magiska kyssarna! Kyssar som bara i tanken väcker varje cell i min kropp till liv igen, kyssar där man bara vill fortsätta att kyssas! Länge… En härlig känsla av kärlek, lycka och lust!
  • Jag har börjat köra bil igen efter min utmattning. Hjärnan funkar ihop med alla intryck ute i trafiken igen och det väcker en underbar frihet inom mig.
  • Jag har gångavstånd till ett fantastiskt naturområde. Där kan jag andas, pausa i allt som är. Lyssna på fåglarnas vårkvitter och njutbart blicka ut över vattnet. Där hittar jag lugnet, närvaro och tillit.
  • Jag har fina och omtänksamma vänner omkring mig. Fick under veckan ett sms från en vän – ”Behöver du något från affären? Jag kan åka och handla om du vill. Kram!” Jag känner mig sedd och hörd. Väcker en känsla av omtanke och betydelsefullhet inom mig.

Veckans reflektion

Kärlek och rädsla – Kärlek är att vara i Närvaro, Tacksamhet och Tillit. Rädsla är att vara i oro som kan väcka känslan av ångest. Vilken känsla vill du vara i? Vilken känsla är det som fyller dig med positiva energier – The feeling of Good Vibes.

Se det stora i det lilla – I varje tanke finns en känsla och i varje känsla finns din framtid.

Nu får jag önska er en underbar helg och du, rafsa lite i din alldeles egna ”guldpåse” som du bär med dig i ditt minne. Plocka fram det som får hela dig att känna tacksamhet, kärlek, passion och lycka. Skriv också gärna ner dem i ett block. Kommer dagar av oro, bläddra i ditt ”guldpåseblock” och väck härliga känslor till liv igen.

Dela gärna om du tycker om det du läser och varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “I varje tanke finns en känsla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *