Hur vårdar du dina relationer?

“Den positiva tänkaren ser det osynliga, känner det ogripbara och uppnår det omöjliga” – Chi-nese.com

I veckan träffade jag en bekant som jag inte träffat på minst tre månader. Det märkliga var att trots att vi inte setts på så länge valde hon att lägga sitt fokus på det ”negativa” i min och Andreas separation. ATT vi separerar. VAD det ÄR som har gjort att vi separerar. Vems FEL det var som gjorde att vi valt att gå isär. Om inte jag styrde upp diskussionen, ville hon gärna lägga inriktningen på mindre gynnsamma tankar som inte för någon framåt i livet. Men varför älta det som har varit? Speciellt när jag och Andreas är helt överens om att det beslut vi har tagit är rätt för oss båda. Vi är båda glada över att vi tog beslutet nu och inte i ett stormande separationsbråk.

Det är dessa minnen jag väljer att behålla…

Vart styr du ditt fokus?

Jag har alltid försökt att hålla ett positivt fokus i livet, till och med under mitt utmattningssyndrom strävade jag efter att hitta positiva triggers som skulle hålla mig på banan. Att då umgås med människor som petar i detaljer i allt det mindre trevliga är därför något som jag frivilligt undviker. Jag vill styra mitt fokus på saker som får mig på bra humör. Jag vill styra mitt fokus på positiva saker i mitt liv. Jag vill befinna mig i den rätta känslan av att behålla blickfånget mot det jag vill ha in i mitt liv. Oavsett om man tror på Attraktionslagen – Lika attraherar lika. Det är ju då också som jag mår som bäst, och jag vill må bra. Jag vill må fantastiskt!

Jag kan se en relation som en trädgård. Vattnar jag den med närvaro, fina ord, glada skratt och vackra minnen, då frodas den. Däremot om jag glömmer bort att vattna min trädgård, tar den för given. Eller vattnar den med ouppmärksamhet, tråkiga tankar och ord, ja då blir det en trädgård där jag inte vill vara i. Hur tänker du? Funderar du på i vilken riktning du väljer att styra ditt fokus och dina tankar? Då både i en diskussion med dig själv eller med andra.

Oavsett hur andra väljer att se: Känn känslan av det du önskar… Va i känslan av det du önskar… Ha tillit.

Läkande dröm…

Under veckan som har gått har jag också haft en återkommande dröm. Jag sitter i en båt med en mjuk marinblå filt runt omkring mig, solen håller precis på att gå ner. Jag drar långsamt min hand fram och tillbaka över den mörka soluppvärmda vattenytan, tittar mot solnedgången och säger till mig själv – Jag är trygg, jag har tillit, jag är så lycklig. Trots att jag vaknat mellan 2:30 – 4:00 under natten/morgonen denna vecka så har det varit magiskt att vakna efter en sådan dröm! Dessutom, färgen blå och närheten till vattnet är både läkande och helande.

Kramar och cheesecake

Om några timmar kommer några vänner som alltid får mig att må bra. Där blickfånget ligger i glädje, kramar och skratt. Och ja, jag och Andreas kommer att fira midsommar tillsammans, vi är ju fortfarande vänner. Tack och lov för det för annars hade jag inte fått smakat cheesecaken med smak av hallon och lakrits som Andreas har gjort. Han är mästare på cheesecakes!

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste. Önskar dig en underbar midsommar och helg. Vårda dina relationer. Vattna den med skratt, kramar, fina ord, minnesvärda meddelanden och massa kärlek!
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Hur vårdar du dina relationer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *