Hur gör man för att våga

Att våga är att förlora fotfästet för en liten stund, att inte våga är att förlora sig själv“…

Förändring – Vi människor är vanemänniskor, vi känner oss trygga i det vi vet. Det vi har i livet just här och nu oavsett hur träligt och tråkigt det är så stannar många kvar i det som är. I relationer, i karriärer, i byar eller städer … Allt nytt innebär förändring och förändringen skrämmer oss.

Vi hittar väldigt lätt olika undanflykter för att skydda oss mot det där som tar lite emot att göra, det som inte går slentrianmässigt av gammal rutin…

  • Herregud jag har så mycket att göra, jag hinner inte ringa det där samtalet just nu. Jag måste tvätta först och sen skall jag plocka i och ur diskmaskinen. Och sen kom ju ett nytt avsnitt av House of cards ut igår.
  • Det där har jag aldrig provat, så det där kan inte jag.
  • Vad ska andra människor tycka…

Känns något av exemplen igen?

Våga ta plats – Men det finns många människor i världen som drivs av att våga. Som vågar gå utanför sin bekvämlighetszon för att fatta beslut, ta för sig av livet, ta plats. Och vet du, Du är i grund och botten en av dem. För jag tror inte att du kunde gå från första dagen du såg dagens ljus. Eller hur? Utan visst du tog först några trevande steg, ramlade omkull men vågade prova igen. Om och om igen tills du kunde gå. Det gäller att se det ”lilla” för att kunna se helheten. Hur var det när du lärde dig skriva? Cykla? Köra bil? Läsa? Tänk va mycket du redan har vågat!

Att inte fatta ett beslut, att inte våga ta det där första steget mot det okända innebär att du står kvar på precis samma ställe. Trivs du på stället så är det okej, om inte, våga då göra en förändring i ditt liv. Även om du är osäker på vad utgången blir. Gå med huvudet högt och med inställningen att ha mod att förändra och tillit till att allt blir som det ska.

Som avslutning i dagens inlägg vill jag dela med mig av min allra första mindfulnessövning som jag med “fjärilar i magen” la ut på min YouTube kanal i onsdags. En enkel övning på under tio minuter. Andas i Tacksamhet.

Tack för att du stannade till och läste mina tankar. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Hur gör man för att våga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *