Högkänslighet och relationer

“To love is to recognize yourself in another – Eckhart Tolle”.

Härom kvällen fick jag ett meddelande från en vän, jag kunde inte riktigt förstå att det var från samma person som när vi senast sågs hade härliga samtal och skrattade högt tillsammans. Det var som om det var någon annan som höll i min väns telefon och skrev orden till mig. Orden var helt annorlunda, attityden var inte alls heller den jag kände igen. Orden var vänliga men med en hårdare, kallare attityd och jag fick en helt annan känsla än vad jag tidigare brukade få. Det fick mig att börja reflektera över mig själv och min personlighet – Högkänslighet och relationer

Respekt, ärlighet, omtanke och kärlek

För mig spelar det absolut ingen roll vad du har för yrkestitel, vart eller hur du bor, om du är man eller kvinna utan för mig handlar relationer om respekt, ärlighet, omtanke och kärlek. Och ja, jag är högkänslig och därför omedvetet extra observant för hur vi människor beter oss mellan varandra. Känselspröten finns bara här utan att jag kan koppla bort dem. Mitt hjärta och min hjärna kommer alltid vara en tänkare och en kännare.

Orden respekt, ärlighet, omtanke och kärlek kan tyckas vara enkla ord, men för mig är de inte enbart enkla ord utan snarare handlar orden om vårt beteende. Beteendet mot oss själva och andra. Orden representerar också våran personlighet, det som gör att andra kommer ihåg oss och definierar oss, ord som också hjälper till att beskriva oss inför andra människor.

Vem är då jag i mötet med mina relationer?

Jag vet att jag inte utstrålar samma energier då jag är med olika vänner. När jag är med min bästa väninna då har jag inget filter, vi har känt varandra så länge att ”lära känna fasen” är långt förbi och vi kan prata om allt utan att döma. Mellan mig och min ex sambo finns heller inget filter, han läser mig som en öppen bok (han är också högkänslig utan att vilja erkänna det). Men när man dock är i ”lära känna fasen” det är då det kan bli komplicerat, speciellt för en som är högkänslig. Då ord och handlingar inte överensstämmer med de energier som personen sänder ut. Det spelar ingen roll vad du säger om det du tänker inte stämmer överens med dina ord.

Men vem är då jag i mötet med mina övriga relationer. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag alltid utgår från respekt, ärlighet, omtanke och kärlek i alla mina relationer. Jag ser mina relationer som en fantastisk trädgård som jag vill ta hand om, för trivs de så trivs jag. Men det ska också vara ömsesidigt annars så får det vara. Läs gärna ett tidigare inlägg – Hur vårdar du dina relationer? Eller mitt inlägg om HSP – En värld full av känslor.

TACK för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg, dela gärna om du tyckte om det du läste. Vårda dina relationer med respekt, ärlighet, omtanke och kärlek, oavsett om du är högkänslig eller ej.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Högkänslighet och relationer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *