Gräva där man står

>> Att hitta det som ger dig energi där du står idag, skapar kraft att göra andra saker i framtiden. <<

Under påskhelgen väcktes ett minne upp i mig när jag pausade min promenad en stund uppe på toppen av Billingeberget. Ett starkt minne som skapade ringar på vattnet genom händelser, ord, tankar, känslor och insikter.

Jag mindes ett tidigare möte en morgon när jag var på väg till jobbet, där jag under samtalet ruskade liv i en slumrande känsla av att bli orättvist behandlad i min sjukskrivning som utmattad. Vilket i sin tur gjorde att jag tappade gnistan, energin och fokuset på det liv som jag innerst inne vill leva. Mitt hållbara liv. Mitt självständiga liv där min energi är i en härlig balans från det att mina ögon spricker nyfiket upp på morgonen, för att slutas igen i en god nattsömn.

Jag bet ihop, tryckte undan mina tårar, jobbade mina timmar och grät när jag kom hem. Dagen efter när jag kom till jobbet såg min chef att jag var både ledsen och irriterad. Han lät mig gråta lite för att få ur mig den tunga energin. Varpå min chef därefter sa – Hur ska vi vända det här nu då? Vad kan du göra åt situationen där du står idag?

Hans agerande (att jag fick gråta bort den tunga energin) och hans efterföljande ord väckte gnistan och hoppet inom mig igen. Vilket i sin tur skapade en ny insikt. Jag behövde tappa balansen, fotfästet lite för att byta perspektiv på min situation i livet. Hitta nya vägar till mitt magiska hållbara liv.

Livet handlar om att då och då byta perspektiv, gräva där man står och att våga förändra. Livet handlar också om att omge sig med människor som vill dig väl och som lyfter dig. Som omfamnar din gråt men som sen sätter ”lite eld i din bak” som skapar ett agerande.

>> I det lilla växer det stora, som ringar på vattnet bland följsamma vågor <<

Vad får du för känslor när du läser min text idag? Vill du dela med dig som en växande insikts-ring bland de som läser dagens inlägg? Eller kanske dela mitt inlägg om det landade väl inom dig, så att fler får en påminnelse om att Gräva där man står.

Nu önskar jag dig en underbar helg och kommande vecka. Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. TACK för att du vågar vara DU.

Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

8 thoughts on “Gräva där man står

  1. Ett minne dök upp direkt
    Har precis gjort om samma sak som för ett par år sedan, satt mig själv och mina värderingar före att pleasa någon annan. Fick då ovett av vederbörande offentligt och kommer säkert att få det den här gången också. Men måste vara sann mot mig själv och lärdomen i detta, sätt gränsen för mig själv och säg ifrån direkt och inte tvivla på min magkänsla

  2. Tänker på hur viktigt det är att stanna upp och lyssna in sig själv. Vilken toppenchef som även lyssnade in dig. När jag går till mig själv vet jag med mig att jag ibland stoppar ekorrhjulet och lyssnar men att jag därifrån inte alltid har förmågan att komma vidare. Tror att det är den där sparken i baken jag saknar. Tack för påminnelsen kring någonting så viktigt.

    1. Finaste Tina… Min mentor Lee Seger brukar säga – Det tar tid, för att det ibland behöver ta tid -. Jag tänker att oavsett vart vi är i livet så lär vi oss (medvetet eller omedvetet) och så kommer nya insikter. Sparken i baken kan komma från en toppenchef, ett ord du läser på bussen… eller i ett blogginlägg. Små vardagsmirakler som peppar o pushar 💗
      Kram Anki

  3. Jag känner stor tacksamhet för att jag blev utmattad för det har hänt så många bra saker efter det, och jag kan se Livet på ett annat sätt. Den bästa hjälpen fick jag från Avonova där jag fick gå på samtal hos en fantastisk människa💗 Även deras läkare vill jag ge ett stort tack💗Minns att jag var beredd på att bli dömd och jag trodde jag skulle bli tvungen att börja arbeta omgående, men allt gick så lugnt tillväga, och då kunde jag slappna av den tid jag var sjukskriven. Nu har det gått mer än tio år och jag njuter för fullt av Livet🌸🌼🌺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *