Fyra år sen jag mötte den berömda väggen…

Livet går inte i repris. Du är i direktsändning varje minut. Lev ditt liv! Lev här! Lev nu!

Livet händer även för mig men idag har jag landat i ett helt annat tänk än vad jag hade då, för fyra år sedan när jag gick in i väggen för andra gången under kort tid. När jag pratar om mig själv idag, om min personliga utveckling finns ett gammalt Anki och en ny Anki. Men, det är samma person det handlar om, samma fysiska varelse, samma bakgrund, samma livshistoria men med ett helt annat förhållningssätt än tidigare.

Visst blir jag också ledsen idag om jag möts av respektlöshet. Visst kommer det känslor även för mig när människor väljer att utföra handlingar som de vet sårar mig. Jag är också en livs levande människa med tankar och känslor, precis som du. Men genom år av träning “grottar” inte den nya Anki ner sig på samma sätt som gamla Anki hade gjort. Visst har väl jag också dåliga dagar, jag är ju som sagt var bara människa jag med, men jag har mina verktyg som fungerar för mig:

Ibland kan det vara provocerande för en del då jag fortfarande har utmattning. Jag är för glad. Jag är för positiv. Jag är för tacksam. Det som förvånar mig är att det fortfarande finns personer som inte riktigt har förstått vad en utmattning är, eller vad det handlar om. Att en utmattning inte syns utanpå, utmattningen ligger inom mig. Osynligt för det mänskliga ögat. Precis som för de som lever med ångest, precis som för de som lever med depression, precis som för de som lever med cancer.

Strax innan jul fick jag en överraskande kommentar, ”men åh när ska du bli frisk och normal igen, du har ju varit sjuk så länge nu”. Om sanningen ska fram, utmattningen kommer att följa med mig livet ut. Och jag får acceptera att det är så. Om sanningen ska fram så är jag mer normal idag än vad jag var då innan väggen. Därför att idag prioriterar jag mig själv. Idag tycker jag om mig själv, precis som jag är. Och jag tänker mer i termer som – Hellre ett oops än ett tänk om… – och att ta ett steg i taget och se vad som händer. Handen på hjärtat, jag är lyckligare idag än vad jag var innan den berömda väggen. När jag skriver dessa ord kommer faktiskt tårar, tårar av lycka och tacksamhet.

Vi är alla unika varelser, ingen är den andre lik. Vi har alla olika rutiner för hur vår kropp och själ ska hitta en härlig balans med varandra. Det är jag som är regissören i mitt liv. Det är du som är regissören i ditt liv. Så gör det bästa av det som du har, här och nu. Njut av livet och visa vänlighet mot dig själv och mot andra. Och kom ihåg, allt som sker i livet syns inte alltid med blotta ögat…

Avslutar med ett citat från Nalle Puh – Livet handlar inte alltid om att rida ut stormen utan även om att dansa i regnet – Gör som Nalle Puh, ut och dansa i regnet!

TACK för att du stannade till och läste mitt blogginlägg! Lämna gärna en kommentar om du vill. Dela gärna om du tycker om det du läser så att andra människor också kan få inspiration. Och du, varmt välkommen att bli en prenumerant till min blogg, min inspiration och till mina tankar.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

13 thoughts on “Fyra år sen jag mötte den berömda väggen…

 1. Jag är i samma sits som du med undantaget att jag fortf inte hittat min balans och jag har kämpat med min personliga utveckling, yoga, meditera etc och sitter fast på en viss nivå utan att komma vidare. Min psykolog tror att det handlar om micro-pauser för min återhämtning. Jag tror bara jag ”fastnat” eller att det helt enkelt är min nivå i många år framåt. Problemet är att jag inte kan försörja mig på 40-50% arbetsförmåga och jag har heller ingen anställning. Känns som jag aldrig ska få rätsida på det hela, det går bara runt i en cirkel av arbetsträning på olika platser. Alla må-bra-verktyg fungerar ett tag men sen lessnar jag. Jag kämpar på, någon dag ska det bli bra. ?☀️

  1. Tack Inger för att du valde att dela med dig av dina tankar ? Att hitta sina verktyg kan ta tid men jag tror på dig! När tankarna är många följ dina andetag och minns allt som du har och som fungerar i ditt liv. Det kanske låter flummigt för många men för mig har det hjälpt fantastiskt mycket. Stor kram till dig… Trust the process ❤
   Kram Anki

 2. Så fint skrivet Anki. Tårarna hopar samlar sig i ögonvrån för att du skriver fint och för att du är lycklig, det glädjer mig att höra. Insiktsfullt och fint ??

 3. Vilken resa du gjort Anki❤️
  Härligt att läsa att det faktiskt finns en väg ut, att det går att acceptera det som är och leva ett gott liv. Och skönt att du både kan skratta och gråta då ju alla känslor är viktiga och värdefulla och en del av livet❤️

  1. Tack Tina för dina tankar ❤ Ja ibland får jag nypa mig i armen när jag minns tillbaka om allt som hänt i mitt liv. Just det här att hitta en väg tillbaka, acceptans, är det primära i mina tankar kring mitt skrivande, min blogg. När jag hör att mina ord hjälper, DET är magi ❤
   Kram Anki

 4. Jättehärligt du prioriterat dig själv och annat nu.
  Så fint skrivet.Man tar lätt till sig texten.
  Hade gott lev och må väl.

  1. Tack Annika för att du stannade till och skrev några ord ❤ Vad glad jag blir att höra att du lätt kunde ta till dig texten ?
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *