Fokusera på det som leder framåt

”Livet är för kort för att inte vara härligt”.

Innan dagens huvudsakliga blogginlägg vill jag bara berätta för er fina följare, jag har äntligen fått en lägenhet! Jag har tålmodigt längtat och nu när den kom så kom den så snabbt. Jag flyttar redan innan denna månad är slut! Tänker inte skriva mer om lägenheten i dag, utan det får bli nästa fredags blogginlägg. Jag är så tacksam, lycklig och tokpirrig!

För ett par veckor sedan fick jag ett mejl från en kvinna vid namn Camilla. Så glad och tacksam för alla fina mejl som jag får! Tack tack tack! Och ni som mejlat och frågat om nyhetsbrev, det kommer. It´s a promise! Så här stod det i alla fall i mejlet från Camilla som jag fick:

”Hej Anki. Har läst lite på din blogg och jag tycker du skriver mycket klokt och även inspirerande. Det är viktigt att stanna upp och reflektera. Dessa ord har jag på en tavla i hallen som jag läser och tar till mig av flera ggr om dagen. Fokus framåt/Camilla”

Tänkvärda ord och vilken toppenbra idé att ha en tavla ute i hallen! Där går man ju oftast varje dag. Tusen tack för att du delade med dig Camilla, både av tips och visdomsord. Och tack för att du tycker det är okej för mig att dela vidare så att andra kan få inspiration. What goes around comes around – Karma.

Vill du ha förändring i ditt liv?

Står du och stampar på samma ställe? Vill du göra en personlig utveckling? Vill du ha förändring i ditt liv? Följ mitt råd. släpp det som har varit och lägg ditt fokus framåt.

Det som har varit har varit, det kan du inte ändra på. Den enda anledningen att fokusera på det som har varit, är att plocka fram minnen och händelser som hjälper dig i din personliga utveckling. Det vill säga, positiva minnen och händelser som för dig framåt och uppåt. Vänliga ord, kärleksfulla leenden, härliga sommarminnen…

Nu är nu och det är upp till både dig och mig att få det bästa livet som vi kan önska oss. Känn uppskattning över allt det som du har i ditt liv just nu. Du kan skratta, du kan känna, och i Sverige lever vi i trygghet, ett land utan krig.

Framtiden har vi ännu ingen vetskap om men det är du som är regissören i ditt liv. Så gör det absoluta bästa du kan genom att fokusera på det som leder dig framåt.

Att leva sitt liv

Att leva sitt liv innebär för mig – Lägg din energi, dina tankar, dina känslor på vad du vill, och varför du vill det. Lägg minimal energi på hur du ska få det eller när det kommer att hända. Här menar jag ju inte att du ska sitta på rumpan och mumsa praliner och tro att, bara jag tänker på vad och varför så kommer allting till mig. Utan mellan vadvarför och hurnär måste du också göra en aktiv handling.

Det är inte lätt, jag vet. Jag som letat lägenhet hade ibland svårt att släppa hur och när, jag fick påminna mig ofta om fokuset på vad och varför… Men hjärnan är tack och lov elastisk, föränderlig. Jag kan välja att ändra på hur jag tänker. Som jag skrev i inlägget – Vad matar du din hjärna med – ” Den första tanken som dyker upp i vår hjärna kan ibland komma så snabbt så vi knappt hinner reagera på att den kommer. Men de efterföljande tankarna, den andra, den tredje och så vidare, det är därifrån vi kan göra våra aktiva och medvetna val…”

Ju mer både du och jag övar på våra tankemönster, desto närmare kommer vi våra drömliv.
Kram Anki
www.pearlnharmony.se

One thought on “Fokusera på det som leder framåt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *