Feminist javisst!

>> Omfamna dig själv och andra. Sprid den villkorslösa kärleken utan ego och begär <<

Det var länge sedan som jag skapade ett smycke till mig själv, och det handlar helt enkelt om idétorka. Men så en dag, under en härlig meditation såg jag mitt nya silversmycke framför mig. En symbol för den feminina kraften och med ”armar” som var lätt böjda, som om de vill krama om. Orden som också kom till mig när smycket dök upp var – Omfamna dig själv och andra. Sprid den villkorslösa kärleken utan ego och begär -. Och så här blev resultatet. Från tanke till färdig produkt.

Lite senare samma dag berättade jag om min smyckesidé till en bekant som på ett överraskande sätt utbrast – Men va! Jag trodde inte du var en sån där feminist! Ska du ut och protestera nu? Ord som sades med ett efterföljande förminskande skratt.

”En sån där feminist…”. Att ordet feminist eller symbolen för den kvinnliga energin kan skapa så starka känslor. Förminskande känslor. Förlegade könsetiketter som jag har så svårt att ta till mig. En osynlig liknelse till att en stark feminin energi är detsamma som en besvärlig kvinna, medan en stark maskulin energi är en framgångsrik man. Är det inte dags att vi sätter stopp för den förlegade könsetiketten nu? Att vi 2021 börjar inse värdet av båda energierna. De båda behövs för att skapa en balans inom oss alla, oavsett kön, oavsett kropp och fysiska termer.

Feminina energin handlar om intuitivt tänkande, mjukhet, sårbarhet, mottaglighet. En vacker energi som är omhändertagande och lekfull. Den maskulina energin är mer logisk i sitt tänkande, kraft och styrka och säker på sin sak. En ”doer”. På ren svenska, som själslig och mänsklig varelse, oavsett om du har en snopp eller snippa så har du mer eller mindre en maskulin och en feminin energi inom dig.

Lee Seger skriver så här om den feminina och maskulina energin:

FEMININ ENERGI Du har nyckeln till ett magiskt liv – Introspektion, Intuition, Vägledning, Balans. Det är den feminina energin vi använder när vi vänder oss inåt. Den är introspektion och ger oss vår intuition. – Kunskap, inspiration och vägledning djupt inom dig.

MASKULIN ENERGI Njut av din kraft – Balans, Kreativitet, Aktivitet, Ljus. Den maskulina energin är aktiv, kreativ och strukturerad. En kraft som ser till att du kommer till skott, genomför och avslutar.

Där den feminina och de maskulina energierna är i balans. Det är en värld där drama, ego och maktbegär har gett vika för kärlek, empati, lekfullhet och glädje. (Bild och text ovan är från Lee Segers healingkort)

Genom dessa ord och om vi nu måste sätta etiketter på varandra, och du vill kalla mig för ”en sån där feminist” då säger jag bara javisst! Min feminina sida har varit stark sen länge och den maskulina börjar ta mer plats. Just nu är det lite stormigt inombords och jag inväntar tacksamt balansen.

Tänk att det blev ett helt blogginlägg genom en (enligt mig) förlegad reaktion över min smyckesidé. Tacksam för den reaktionen och också för de som mötte min beskrivning av smycket med nyfikenhet och kärlek.

Nu ligger också en ny visualiserande meditationsvideo ute på min Youtubekanal – Moder Jords läkande klot.

Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

7 thoughts on “Feminist javisst!

 1. Ja, men tänk vad lika vi tänker! Att det ska vara nåt negativt att tänka feminint eller maskulint…vi har ju alla dessa sidor inombords. i vissa situationer dominerar en ena och ibland den andra…och inget ska väl vara fel??

  1. Elisabeth precis! Vi har alla olika övervägande vågskålar inom oss av maskulin och feminin energi. Och det är ju en del av det som gör oss människor så härligt unika. Tack för att du stannade till och lämnade dina tankar 🙏💖
   Kram Anki

 2. Feminism är en radikal politisk rörelse som inte har ett skvatt med feminitet eller att bejaka någon av energierna att göra. Men det var ett snyggt smycke.

  1. Det jag ville skapa var ett smycke som utstrålade den feminina omhändertagande energin, där min bekant genast drog en liknelse till en demonstrerande feministaktivist utifrån min beskrivning av smycket och tankar bakom. Tack för att du stannade till och lämnade en kommentar, och tack för fina ord om mitt smycke 🙏💖
   Kram Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *