Ett mejl som berörde plus en enkel övning

>> Jag älskar dig till månen och tillbaka <<

Jag fick ett mejl under veckan från en man som hade läst mitt senaste inlägg Min kropp är min vän. Han kunde inte riktigt ta till sig de orden då han kände att han inte är kompis med sin kropp. På grund av en längre tids sjukdom har han inte kunnat röra på sig fysiskt så mycket som han vill. Orden berörde mig djupt, det väckte känslor från tidigare negativa tankar som jag själv har haft om min kropp. Jag delade därför med mig en enkel övning till honom som jag nu delar med mig till dig.

Övning:

Har du svårt att ta till dig den tanken, att din kropp är din vän? Dra då en liknelse med hur du lyssnar och ser på en fysisk vän som finns i ditt yttre liv. Tänk på fem saker som du tycker om och uppskattar hos den personen. Skriv ner dem. Exempelvis:

  • Omtänksam
  • Betydelsefull
  • Vacker
  • Ärlig
  • Snäll

Titta nu på de positiva orden som du ser framför dig, orden som du skrev när du tänkte på en härlig vän. Visst känner du ett leende i din kropp? Visst får de orden dig att må bra, långt där inom dig? BRA! Skriv därför nu … Jag är… framför alla orden.

  • Jag är omtänksam
  • Jag är betydelsefull
  • Jag är vacker
  • Jag är ärlig
  • Jag är snäll

Läs meningarna högt för dig själv och känn den positiva känslan inom dig. För kom ihåg, du är ALLT det som du skrev på listan och mer därtill.

Tack för att du läser, kommenterar, gillar och/eller delar. Kram från mig till dig //Anki
www.pearlnharmony.se

3 thoughts on “Ett mejl som berörde plus en enkel övning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *